Eerste en enige Centraal Koe-Examen voor de stadsmens

Paradiso

Donderdag 5 oktober 2006 in Paradiso Grote Zaal

Eerste en enige Centraal Koe-Examen voor de stadsmens

Culinair communicatiebureau Mister Kitchen, Chef Valentijn en Paradiso sloegen de handen ineen voor een uniek evenement. Speciaal voor de stadsmens die geen weet heeft van de wereld achter de verpakkingen in de supermarkt: het eerste en enige Centraal Koe-Examen. Een spectaculair 6-gangendiner in Paradiso op donderdagavond 5 oktober.

Het Centraal Koe-Examen is een multimediale, culinaire avond in Paradiso waarop we onze Hollandse koe volgen van haar plek in de wei tot haar plek op ons bord. Een smakelijk 6-gangen diner waarbij het eten op een wel heel bijzondere manier wordt gepresenteerd. Namelijk met veel informatie over wat je eigenlijk eet, én met theater. Met live worsten draaien en met snoepjes die smaken naar draadjesvlees. Met videofragmenten, testjes, en boeiende interviews met mensen die weten hoe het zit met eten. Kaarten zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop en op is op, dus wees er snel bij!

Een kort examen aan het begin van de avond confronteert bezoekers met wat ze wel en niet weten over wat ze eten (bijvoorbeeld: waar in de koe vind je draadjesvlees?). Hoe minder je weet, des te meer je tijdens de avond zult leren want lacunes in kennis worden opgelost door boeiende interviews met voedselexperts, uiteenlopend van een boer, een slager, een politicus, een senior flavorist, een diervoeder deskundige, tot de 'category manager Vlees' van C1000, die bepaalt wat er in de schappen komt. Op het podium staat de ster van de avond: onze live circuskoe uit de stal van Boltini. Deelnemers krijgen op examenstoeltjes met tafelleuning hun diner uitgeserveerd: heerlijke gerechten, elke gang op een bijzonder manier gebracht door Chef Valentijn. De melk wordt gratis geschonken!

Concept: Paradiso / Mister Kitchen (www.misterkitchen.nl) / Chef Valentijn ( www.chefvalentijn.nl)
Regie: Femke Janssen.
Diner: Chef Valentijn.
Presentatie: Martijn de Greve.
Met dank aan 'Keuringsdienst van Waarde' (Dahl TV) en Nijsen/Granico Food for Feed.

Paradiso, Grote Zaal
Donderdagavond 5 oktober.
Aanvang: 20:00 uur
Deur open: 19:30.
Kaarten voor dit 6-gangen diner kosten 35 euro en zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop!
De kassa van Paradiso is geen voorverkoopadres. Voorverkoop vindt plaats bij het AUB, de grotere ticketpostkantoren, Free Record Shops, GWK-stationskantoren, grotere VVV-kantoren en de bekende voorverkoopadressen. Ook: www.ticketservice.nl en 0900-3001250 (45 cpm).