Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging

29-09-2006

Implementatiecoach verpleging & verzorging

Op donderdag 5 oktober 2006 start in Utrecht een landelijk project 'Implementatiecoach verpleging & verzorging'. In dit project ontwikkelt het Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging (LEVV) een methodiek voor professionals waarmee zij innovaties in de zorg kunnen doorvoeren.

Uniek aan dit project is dat inhoudsdeskundigen zelf leren als coach verbeteringen tot stand te brengen in de praktijk. De verpleegkundigen en verzorgenden uit het project komen uit verschillende soorten zorginstellingen. Zij zijn werkzaam als nurse practitioner, verpleegkundig specialist of kwaliteitsfunctionaris.

Tijdens het project voeren de deelnemers verbeteringen door vanuit hun eigen aandachtsgebieden waaronder pijn, decubitus, zorg rondom de toiletgang en zelfkatheterisatie. Het LEVV traint en begeleidt de deelnemers hierbij volgens het zogenoemde 'train de trainers' principe. De gedachte hierachter is dat verbeteringen op de werkvloer op deze manier beter worden verankerd in de instelling.

Het startsein voor 'Implementatiecoach verpleging & verzorging', wordt gegeven door Joke Mintjes, directeur van het LEVV. Het project is een samenwerkingsverband tussen het LEVV, het UMC St. Radboud (polikliniek Urologie en het Pijnkennis- en Pijnbehandelcentrum) Universitair Longcentrum Dekkerswald, Medisch Centrum Alkmaar, Diakonessenhuis Utrecht, Sting (beroepsvereniging verzorgenden), ActiZ en Fontis Amsterdam.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther Bruining-Fransen via 030-2919039.