Ingezonden persbericht


UitnodigingAan de redacties en correspondenten

Datum 3 oktober 2006
Kenmerk 061

Betreft: Amsterdams plan van aanpak voor Maatschappelijke Opvang en het Hulp, Advies en Gezondheidscentrum voor prostituees

Geachte mevrouw, mijnheer,

In juli 2006 heeft de gemeente Amsterdam na een unieke capaciteitsinventarisatie bekendgemaakt dat er 2630 dak- en thuislozen in Amsterdam zijn. Donderdag 5 oktober zal wethouder Marijke Vos (Zorg) inzicht geven in hoe er door middel van de ketenaanpak voorzien zal worden in de behoeften van deze en andere kwetsbare groepen ondermeer door middel van één centraal aanmeldpunt en een instroomhuis. Ook komt zij met voorstellen hoe het G4 geld voor de maatschappelijke opvang te besteden.

Datum: donderdag 5 oktober
Plaats: Passantenhotel Boerhaave, Tweede Boerhaavestraat 80
Tijd: 9.45 uur

In het programakkoord staat de ambitie om in 2010 alle dak- en thuislozen en verslaafden een persoonsgericht aanbod voor zorg en onderdak aan te bieden. De maatschappelijke opvang wordt de komende vier jaar verder verbeterd door uitbreiding van de opvang, een sluitende ketenaanpak en maatwerk bij het bieden van hulptrajecten. De maatregelen die donderdag bekend worden gemaakt zijn een onderdeel hiervan.

De bijeenkomst vindt plaats in het Passantenhotel Boerhaave. Het passantenhotel is een voorziening voor dakloze Amsterdammers en biedt plaats aan zestig personen, zowel mannen als vrouwen.

U bent van harte uitgenodigd bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

U wordt vriendelijk verzocht uw komst voor woensdag 4 oktober, 17.00 uur te melden bij ireshef@bda.amsterdam.nl

Met vriendelijke groet,
Afdeling Bestuursvoorlichting

Meriam Juthan 020 552 2619

Postbus 202
1000 AE Amsterdam
Telefoon 020 552 2117
Fax 020 624 5550
www.amsterdam.nl




---- --