Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Standpunt op de evaluatie van de Embryowet

Kamerstuk, 5-10-2006

In deze brief geeft staatssecretaris Ross, in overeenstemming met de Minister van Justitie, haar standpunt weer op het rapport over de evaluatie van de Embryowet. Dit rapport stuurde zij op 9 maart 2006 naar de Tweede Kamer.

De Embryowet heeft tot doel grenzen te stellen aan handelingen met geslachtscellen en embryo's. De wet formuleert regels voor de terbeschikkingstelling van deze cellen en van embryo's, en geeft aan welke vormen van onderzoek hiermee verboden zijn. De wet trad in werking op 1 september 2002. Het rapport betreft de resultaten van de eerste evaluatie van de wet. De onderzoekers concluderen in het evaluatierapport dat de kerndoelstelling, het stellen van grenzen, met deze wet bereikt wordt.

In haar standpunt maakt de staatssecretaris ook de voornemens voor de komende tijd op het terrein van de Embryowet kenbaar. De Embryowet dient op grond van de evaluatie op een enkel punt aangepast te worden.

Over vier jaar zal weer aan de Staten-Generaal een verslag gezonden over de doeltreffendheid en de effecten van de Embryowet in de praktijk.

Documenten


* Standpunt van Ross op evaluatie Embryowet (nieuw venster) Kamerstuk | 5-10-2006 (pdf, 17 pag., 215 kB)