Politie Groningen

Politie rolt wederom vijf hennepkwekerijen op

Groningen en Hoogezand, 05-10-2006 o De politie heeft woensdag in Groningen en Hoogezand maar liefst vijf hennepplantages ontmanteld.

In een bedrijfspand aan de Korreweg werd een 41-jarige Stadjer aangehouden. Hij verklaarde net geoogst te hebben. Agenten troffen de restanten van een hennepkwekerij aan. Er waren geen planten aanwezig, wel werd de nodige apparatuur gevonden. Er lag nog wel 600 gram hennep te drogen. Dit en de apparatuur werden in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Ook werd de elektriciteit illegaal afgetapt. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. In een bedrijfspand aan de Padangstraat gingen agenten woensdag naar binnen, omdat er een anonieme tip over een mogelijke hennepkwekerij was binnengekomen. Een 32-jarige Stadjer werd in het pand aangetroffen en werd ingerekend. De 47-jarige eigenaar uit Groningen is uitgenodigd om aan het bureau te verschijnen voor het afleggen van een verklaring. De politie stelt een nader onderzoek in naar de rol van deze mannen. Ook in dit pand werden geen planten aangetroffen, wel 385 plantenbakjes. Wel werd de nodige apparatuur zoals lampen (58 stuks), filters en ventilatoren aangetroffen. Deze werden in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Onduidelijk is nog of er illegaal stroom werd afgetapt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Huurbaas

Na klachten van omwonenden deed de politie woensdagochtend ook een onderzoek in een woning aan de Briljantstraat. In de woning werd een 31-jarige man uit Groningen aangetroffen en aangehouden. De Stadjer bleek de verhuurder van het pand. Hij verklaarde dat hij met drie anderen bezig was om het pand te ontruimen in verband met een hennepkwekerij. De politie nam nog filters, lampen, ventilatoren, een dompelpomp en een stoppenkast in beslag. De politie stelt een onderzoek in. De verhuurder mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten.

Buren

Verder werd na een anonieme tip woensdagmiddag in twee woningen aan de Weegschaal in Hoogezand een hennepkwekerij ontmanteld. De bewoner van de eerste woning, een 37-jarige vrouw, liet de agenten in een slaapkamer de plantage met 75 hennepplanten zien. Het energiebedrijf constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt. De vrouw had volgens eigen zeggen geen werk meer. Zij hoopte extra inkomsten te krijgen via de hennepkwekerij. De verdachte zal nader worden gehoord. Ook de buurvrouw, een 32-jarige vrouw, toonde de politie een hennepkwekerij met 119 planten in een slaapkamer. Het energiebedrijf constateerde wederom dat de stroom illegaal werd afgetapt. De verdachte had volgens eigen zeggen de plantage opgezet om schulden af te lossen. De buurvrouwen wisten van elkaar dat ze een kwekerij hadden. De politie heeft beide kwekerijen en toebehoren opgeruimd en vernietigd.