Politie Groningen

Donderdag 5 oktober 2006

Vandaag zijn er tien persberichten

Provincie Groningen, 05-10-2006

Veendam: man aangehouden voor bedreiging

De politie heeft woensdagmiddag op het Beneden Westerdiep een 45-jarige man uit Veendam aangehouden voor bedreiging en de Wet Wapens en Munitie. De Veendammer wordt ervan verdacht dat hij een personeelslid van een café met een mes heeft bedreigd. De politie trof de verdachte aan. Na een veiligheidsfouillering werd het mes in beslag genomen. De man werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Ten Boer: vluchtende bromfietser rijdt de bosjes in

De politie heeft woensdagmiddag in de A.J. Homanstraat een 18-jarige jongen uit Ten Boer bekeurd na het begaan van enkele
verkeersovertredingen. De agenten sommeerden de verdachte op de Provincialeweg N360 te stoppen, omdat hij geen helm droeg. Dat deed hij niet en kneep er via het fietspad tussenuit. In een zijstraat zagen de dienders een jongen lachen. Al snel kwam de aap uit de mouw. De 18-jarige was met zijn bromfiets de bosjes ingereden en kwam vervolgens in de struiken te liggen. De jongen bleek niet gewond te zijn. Wel kreeg hij twee bekeuringen voor het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat en het niet dragen van een helm. De politie wilde de bromfiets meenemen voor technisch onderzoek. Hier was de knaap het niet mee eens. Hij probeerde dit te beletten door een agressieve houding aan te nemen. Pas na een duw en een dreigement met peperspray konden de dienders zijn bromfiets meenemen.

Hoogezand: inbraken in flat

Bewoners van de flat Crown Residence zijn dinsdagmiddag geconfronteerd met vier geslaagde inbraken en vier pogingen daartoe. Men forceerde of probeerde de voordeur te forceren van de betreffende woningen. De politie heeft inmiddels twee aangiften binnengekregen. In beide gevallen was het de inbrekers te doen om geld en sieraden. Door de inbraken was er onder de bewoners, vooral oudere bewoners, enige onrust ontstaan. De politie heeft extra aandacht besteed aan deze verontruste bewoners. Ook kregen de bewoners enkele adviezen om mogelijke inbraken te voorkomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: politie onderzoekt beroving met geweld

Een 44-jarige man uit Lemelerveld is woensdagnacht op de Van Oldenbarneveltlaan gewond geraakt, nadat hij beroofd was. De man had in het A-kwartier een vrouw ontmoet. Beiden hadden enkele biertjes gekocht en zouden deze in de woning van de vrouw opdrinken. De vrouw werd bij haar woning afgezet, waarna de 44-jarige een parkeerplek voor zijn auto ging zoeken. Hij parkeerde zijn auto even verderop in de Van Oldenbarneveltlaan. Hierop werd het slachtoffer plotseling aangesproken door twee mannen. Zijn autosleutel werd afgepakt, waarna hij werd geslagen en geschopt. Ook werd met een mes zijn blouse en broek opengesneden. Vervolgens namen de overvallers zijn portemonnee met een fors geldbedrag weg. Het slachtoffer heeft al aangifte gedaan. De politie heeft de auto van de man weggesleept, omdat de overvallers de autosleutel hadden weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: vrouw gewond door kop-staartbotsing

Een 77-jarige automobiliste uit Groningen is woensdagmiddag op de Siersteenlaan gewond geraakt bij een kop-staartbotsing. Zij kwam uit de richting van De Held. Voor haar reden een 64-jarige man uit Norg, een 45-jarige man en een 65-jarige vrouw, beiden uit Groningen. De man uit Norg remde en de andere twee konden ook op tijd remmen. De 77-jarige vrouw echter niet en botste op de 65-jarige vrouw uit Groningen. Gevolg was een kop-staartbotsing waarbij alle voertuigen betrokken raakten. De 77-jarige vrouw is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: hoestende winkeldief ingerekend

De politie heeft woensdagmiddag in de Herestraat een 36-jarige Stadjer ingerekend voor winkeldiefstal. Agenten betrapten hem toen hij hoestsiroop bij een drogist had gestolen. Hij werd in de Gelkingestraat ingerekend. Daar kwamen nog twee zakjes winegums, een spierversterkend middel, een verpakking van een gasbrandertje en een nieuwe kam te voorschijn. De verdachte is ingesloten, omdat hij vaker winkeldiefstallen pleegt. Hij wordt voorgeleid aan de
rechter-commissaris.

Groningen: auto in de sloot

Een 23-jarige automobilist uit Veendam is woensdagavond op de Weg der Verenigde Naties de sloot in gereden. Hij verklaarde in slaap te zijn gevallen. Toen hij zijn ogen open deed, kwam de middengeleider wel heel dichtbij, waardoor hij tegenstuurde en remde. De auto kwam in de naastgelegen sloot terecht. De auto werd afgesleept. De bestuurder ging uit voorzorg mee naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: bromfietser zwaar gewond

Een 60-jarige bromfietser uit Groningen is woensdagavond op de Concourslaan zwaar gewond geraakt aan zijn been. Hij was tegen een paaltje gebotst. Hij is met vermoedelijk een gecompliceerde beenbreuk naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Wehe den Hoorn: man gewond bij eenzijdig ongeval

Een 20-jarige automobilist uit Westergeest is donderdagmorgen op de N361 bij Wehe den Hoorn gewond geraakt. Hij reed in de richting van Groningen en verklaarde in slaap te zijn gevallen. Hij reed in een rechte lijn de linkerberm in. Vervolgens schampte hij een boom, botste vol tegen een andere boom, stak de weg over en kwam uiteindelijk in de rechter berm tot stilstand. De auto raakte total-loss en werd afgesleept. De weg is circa anderhalf uur gestremd geweest voor het overige verkeer. De bestuurder is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Van hem is een bloedproef afgenomen. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, De Held: aantal geregistreerde voertuigen: 709, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 66 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Europaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 603, aantal overtredingen: 80, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 379, aantal overtredingen: 137, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2150, aantal overtredingen: 117, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Mensingeweer, Hoofdstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 674, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 345, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1008, aantal overtredingen: 55, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.