Politieberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 05-10-2006

Verkeerscontroles

NIEUWEGEIN De politie heeft woensdag op verschillende locaties verkeerscontroles gehouden in Nieuwegein.

Omstreeks 13.30 uur werd op de Symfonielaan gecontroleerd op snelheidsovertredingen. Binnen een half uur konden de agenten tien bekeuringen uitschrijven. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 77 kilometer per uur, waar maximaal 50 mag worden gereden.

Tussen 12.30 en 15.45 uur controleerden agenten in een onopvallend dienstvoertuig op de Batauweg, de Graaf Florisweg en de Noordstedeweg. In totaal werden negen bekeuringen uitgeschreven, waarvan zes voor het niet dragen van de autogordel, twee voor niet-handsfree bellen en één voor het niet onmiddellijk tonen van het rijbewijs.

Man van geld beroofd

IJSSELSTEIN - De politie onderzoekt een beroving op een 67-jarige man uit IJsselstein. De beroving vond afgelopen vrijdag 29 september plaats.

De IJsselsteiner reed omstreeks 22.25 uur in zijn auto over de Oranje Nassaulaan. Direct na de tramovergang en nog voor de Prins Willem Alexanderdijk sprongen plotseling twee personen voor zijn auto waardoor de man moest stoppen. De twee rukten vervolgens het portier open en bedreigden de man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Onder deze dreiging moest de man zijn geld afgeven.

Na de beroving liepen de twee personen, die gekleed waren in donkere kleding, weg in de richting van de Televisiebaan. Tot nu toe ontbreekt ieder spoor van hen. De politie vraagt personen die mogelijk getuige(n) zijn geweest of informatie hebben die in verband kan worden gebracht met deze zaak, contact op te nemen met het district Lekstroom, via telefoon 0900 - 8844.