1e persbericht van donderdag 5 oktober 2006

Eindhoven, 05-10-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt jongen met mes aan

De politie heeft woensdagavond rond 21.15 uur een 16-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden op het Stationsplein. Toen een surveillerende agent hem op de Dommelstraat wilde controleren, ging hij er te voet vandoor. Na een achtervolging, waarbij de verdachte zich verzette en de agent een duw gaf, kon hij op het Stationsplein worden aangehouden. De jongen bleek een groot mes bij zich te hebben. Dat is in beslag genomen en tegen de Eindhovenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie arresteert man voor plegen huiselijk geweld

Bij zijn woning in Woensel-Zuid is woensdagavond rond 21.00 uur een man van 37 jaar door de politie aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor in het huis zijn 34-jarige vrouw heeft mishandeld door haar in haar gezicht te slaan. Ze liep daardoor letsel op aan haar mond en neus. De vrouw is in een ziekenhuis aan haar verwondingen behandeld. De man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie pakt verdachten van inbraak op

Twee mannen (21 en 23 jaar) uit Utrecht zijn donderdagochtend rond
1.30 uur aangehouden in de omgeving van een winkel aan de Tenierslaan. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een inbraakpoging in de winkel. Toen het alarm afging, zijn de mannen er vandoor gegaan. Inmiddels gewaarschuwde agenten konden de mannen op de Tenierslaan en de Rubensstraat aanhouden. Ze hadden inbrekersgereedschap bij zich. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Auto gestolen

Vanaf de Maaslaan is donderdagochtend tussen 1.00 en 6.00 uur een auto weggehaald. Het gaat om een blauwe Volkswagen Golf (88-HB-SB).

Neerkant: Garage opengebroken

Bij een inbraak in een garage bij een woning aan de Broekstraat zijn een aanhanger (met kentekenplaat 18-RN-KP), een hogedrukreiniger en twee fietsen weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag. De garagedeur is opengebroken.

Eersel: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Boksheide zijn vijf antieke geel-koperen waterkannen weggehaald. Dat gebeurde donderdagochtend rond 2.00 uur. Een ruit aan de voorkant van het huis is ingeslagen.