Dienstenbond CNV

Komt er nog een PBR ( Pharma Bio Research ) CAO? 05-10-2006

Zoals altijd heeft CNV Dienstenbond toegezegd om jullie goed op de hoogte te houden van het verloop van de onderhandelingen met PBR/ PRA over de CAO. Het is jullie misschien opgevallen dat het een beetje stil is.

Er was een onderhandelingsronde gepland op 13 september, maar deze werd verschoven naar 20 september, om ook een aantal mensen van PRA in de gelegenheid te stellen aanwezig te zijn. Op de 20e september werden we echter gebeld (terwijl we al onderweg waren naar Zuidlaren) dat de onderhandelingen werden afgeblazen. Dat gebeurde om ons onduidelijke redenen.

Er werd een nieuwe afspraak gevonden op 25 oktober, maar ook die afspraak is zojuist afgezegd. Een eerste onderhandelingsronde is nu pas voor de 16e november gepland.

CNV Dienstenbond vindt dat een slechte zaak. De CAO was tenslotte per
1 juni al afgelopen. Tegelijkertijd hebben we geen middelen om de werkgever eerder aan tafel te dwingen. Het is een slechte zaak omdat iedereen ook probeert in te schatten hoe een nieuwe eigenaar met de medewerkers omgaat. De zaken dan onduidelijk houden, leidt tot onzekerheid en misschien ook wel wantrouwen. Het is in ieder geval geen goed signaal als het maken van afspraken over arbeidsvoorwaarden steeds op de lange baan wordt geschoven. Kennelijk rommelt het dan toch ergens.

Nieuwe inhoudelijke berichten over de CAO kunnen jullie dus pas verwachten na 16 november. Probeer in de tussentijd nog eens met wat collegas die geen vakbondslid zijn van gedachten te wisselen over de CAO en het vakbondslidmaatschap. In een situatie van overname is het van belang dat het personeel van PBR als een stevig blok haar belangen naar voren kan brengen. Een groot aantal georganiseerde vakbondsleden is de beste garantie dat er niet over ons heen gewalst wordt.

Siegbert van der Velde
bestuurder