Politie Gelderland-Zuid

Getuige helpt bij terugvinden fiets en aanhouding

Wijchen, 05-10-2006 o Een oplettende getuige zag woensdagmiddag dat een jongeman een fiets, die op het St. Jorispad tegen een boom stond, meenam. Even later belde een andere jongen aan met de vraag of iemand gezien had dat zijn fiets was meegenomen. Toen de getuige nog weer later diezelfde jongeman met de fiets onder zijn arm voorbij zag komen, aarzelde de Wijchense geen moment en ging er samen met haar vriend in de auto achteraan.

De twee hielden de verdachte, een 18-jarige inwoner van Wijchen, aan op verdenking van diefstal en waarschuwden meteen de politie. Agenten namen de 18-jarige van hen over en namen hem mee naar het politiebureau voor verhoor.

De fiets bleek van een 15-jarige jongen uit Bergharen. Hij vertelde dat zijn fiets kapot was en dat hij deze daarom even tegen de boom had gestald om later op te halen. De jongen heeft aangifte gedaan. De politie heeft al enkele getuigenverklaringen opgenomen en zal ik het onderzoek vermoedelijk nog meer mensen gaan horen als getuige of verdachte.
De fiets is teruggegeven aan de 15-jarige jongen. (08)