Het eerste Nederlandse nieuws-in-beeldplatform

Skoeps

PERSBERICHT
Amsterdam, 5 oktober 2006

SKOEPS
Het eerste Nederlandse online en mobiele beeldplatform met landelijk en regionaal nieuws Ooggetuigen worden journalisten ?

Vanaf vandaag live: www.skoeps.nl.
Het eerste Nederlandse nieuws-in-beeldplatform

Wat is SKOEPS?
Een bestuurder die doorrijdt na een aanrijding, een windhoos die huishoudt op een camping, Maxima die bij de lokale visboer een augurk bestelt of een verdacht pakketje dat op station Delft gevonden wordt. Alerte ooggetuigen met een mobiele telefoon met camerafunctie leggen het vast en sturen het naar SKOEPS. SKOEPS plaatst de foto- of videobeelden op www.skoeps.nl, zodat heel Nederland meteen op de hoogte is. SKOEPS is rauw en vers nieuws in beeld.

Waarom SKOEPS?
Het idee voor SKOEPS is ontstaan na de moord op Van Gogh en de aanslagen in Londen. De eerste belangrijke beelden maakten ooggetuigen met hun mobiele telefoon. Op Skoeps.nl is het nieuws direct te zien vanuit het oogpunt van de toevallige passant, de ooggetuige of misschien zelfs het slachtoffer. Het nieuws ligt daarom ook dichter bij de beleving van de bezoekers van de website of de abonnees van Vodafone live!, de mobiele site van Vodafone.
Door de groei van verschillende (online) media is de vraag naar beeldmateriaal sterk toegenomen. SKOEPS wil voorzien in deze vraag en biedt beeldmateriaal aan tegen realistische tarieven.

Hoe werkt SKOEPS?
Inzenders van beeldmateriaal, zogenaamde Skoepers, bevinden zich verspreid over heel Nederland.
Iedereen kan zich als Skoeper registreren en zijn nieuwsfoto's of -video's via de website uploaden of rechtstreeks versturen via MMS naar 4488 (geen extra kosten). Een kritische internetredactie beoordeelt de inzending en zorgt ervoor dat de skoep binnen enkele minuten op www.skoeps.nl wordt gepubliceerd. SKOEPS biedt de beelden via het ANP ook aan andere media aan. De opbrengst voor het doorplaatsen wordt met de Skoeper gedeeld.

Partners
SKOEPS is een initiatief van PcM Uitgevers en Talpa Digital. Als hoofdsponsor en launching partner heeft Vodafone zich aangesloten. De developmentpartners zijn Triple IT en Sibbae. SKOEPS werkt voor communicatie samen met Buzzer en Boomerang.