Gemeente Enschede

Hegeman Nijverdal bouwt Scholingsboulevard Enschede

donderdag 05-10-2006

Inspirerende, nieuwe school voor leerlingen van vmbo en mbo

De bouw van de Scholingsboulevard Enschede is gegund aan de firma Hegeman Nijverdal (bouwkundige werken) en de firma GTI Oost (werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties). De totale stichtings- en locatiekosten van de Scholingsboulevard bedragen ca. 50 miljoen euro.

De inschrijvingen van Hegeman en GTI waren de laagsten en passen binnen het door de Enschedese gemeenteraad beschikbaar gestelde budget. De gemeente Enschede neemt van de stichtingskosten ongeveer 40 miljoen voor haar rekening. De drie onderwijsinstellingen: Bonhoeffercollege, Stedelijk Lyceum en ROC Twente leveren eveneens een substantiële bijdrage van in totaal ruim 10 miljoen euro.

Nu de aanbesteding is afgerond kan, volgens planning, in december worden begonnen met de bouw van de eerste fase van de Scholingsboulevard aan de Kuipersdijk. Naar verwachting zal de eerste groep leerlingen in januari 2008 het nieuwe schoolgebouw gaan gebruiken. Het betreft dan 3^e jaars leerlingen vmbo techniek.

De bouwplaats van de Scholingsboulevard zal uiteraard ook een leerling-bouwplaats worden. Zo kunnen leerlingen zelf meebouwen aan hun eigen school en uitgroeien tot deskundige vaklui die zo broodnodig zijn de komende jaren.

De leerlingen van de Scholingsboulevard profiteren straks van een unieke vorm van modern beroepsonderwijs. De laatste twee leerjaren van het vmbo en de eerste leerjaren van het mbo niveau 1 en 2 zitten daar bij elkaar. Doel van de Scholingsboulevard is dat iedere leerling zijn of haar leerweg bekroond ziet met een diploma en een startkwalificatie voor de arbeidsmarkt. Op de Scholingsboulevard wordt de kinderen geleerd trots te zijn op hun toekomstige vak en krijgen ze alle ruimte om kennis op te doen, een vak te leren en zichzelf te ontwikkelen.

De Scholingsboulevard wordt een bijzonder vriendelijk gebouw en een inspirerende leeromgeving. Leerlingen werken in kleine, overzichtelijke groepen. Elke groep wordt begeleid door een vast team van docenten, zodat individuele begeleiding en persoonlijke aandacht voor leerlingen gewaarborgd zijn. Daarnaast is er een nauwe samenwerking tussen bedrijfsleven en Scholingsboulevard, zodat leerlingen de beste beroepsopleiding krijgen die ze verdienen.

De Scholingsboulevard is een samenwerkingsverband van Het Stedelijk Lyceum, Bonhoeffer College en ROC van Twente. De gemeente Enschede - onder leiding van wethouder Eric Helder - is één van de initiatiefnemers en de grootste investeerder.


---