Gemeente Den Helder

05-10-2006
Schouwburgseizoen met Lydia de Loos geopend

CULTUURWETHOUDER SMIT: GUN JEZELF OOK EENS WAT ANDERS

Afgelopen zondag sloeg ze twee vliegen in één klap: de opening van de expositie van Lydia de Loos in schouwburg De Kampanje was namelijk tegelijkertijd de aftrap van het schouwburgseizoen 2006 2007. Wie anders had die handelingen beter kunnen verrichten dan cultuurmens en cultuurwethouder Linda Rose Smit?

Passie, zo heeft Lydia de Loos haar verzameling van werken in de schouwburg genoemd. Een woord dat goed bij onze cultuurwethouder past. Daarom hou ik misschien ook zo van operas, die altijd over passie gaan, zegt Linda Rose Smit. Als het even kan ben ik op zon avond in De Kampanje te vinden. Prachtig, zon (Mozart) programma als Voci, dat bovendien een grote Helderse inbreng heeft. Ik ben gek op klassieke muziek maar hou ook van moderne dans, helaas een ondergewaardeerde kunstvorm in Den Helder. Dat genre moet nog een beetje groeien in onze stad. Mensen zijn vaak geneigd voorstellingen te kiezen waarmee ze bekend zijn. Toch kan ik u verzekeren dat je een heerlijke avond aan zon onbekende voorstelling kunt beleven. Ik zou haast zeggen: gun jezelf ook eens wat anders en laat je verrassen! Pak de theatergids er nog eens bij en prik een avondje onbekend of jong talent.

eigentijds
Natuurlijk is Den Helder een cabaretstad bij uitstek. Fantastisch dat we dit jaar weer zoveel grote namen in huis hebben als Hans Liberg, Veldhuis & Kemper, Javier Guzman en Het Groot Niet Te Vermijden. Veel grote gezelschappen voelen zich thuis in onze schouwburg. Bovendien zijn er weer veel programmas om onze kleine Juttertjes te vermaken. Zo is er voor elk wat wils op de planken, het komende seizoen. En voor het geval u het nog niet wist: je kunt ook heerlijk eten in De Kampanje! Je kunt er een compleet avondje-uit van maken, inclusief een bezoek aan de expositie van Lydia de Loos. Deze Helderse kunstenares legde speciaal voor de schouwburg alle theatergenres vast op het schildersdoek. Hiermee legt De Kampanje een verbinding tussen theaterkunst en beeldende kunst en daarmee wordt de kunstenaar zichtbaar. Geweldig dat onze schouwburg steeds zoekt naar nieuwe vormen om het ons naar de zin te maken. Ze zijn daarin heel eigentijds. De Kampanje is niet voor niets Noord-Hollands top theater! Het aanbod trekt dit nieuwe seizoen dan ook vast weer veel volle zalen. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de mening van de bezoekers. Ze kunnen mij daarover gerust aanspreken als ze me aantreffen, daar op het Bernhardplein. Ik wens iedereen alvast veel plezier!.

Met Lydia de Loos verbindt De Kampanje theaterkunst en beeldende kunst. foto: Michel van Zwieten