Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING
Gezocht: politici met e-inzicht

ICT, innovatie of kenniseconomie worden niet of nauwelijks genoemd in de verkiezings- programma's van de politieke partijen. Er is geen nadrukkelijke aandacht voor ICT nodig op politiek niveau. Het onderwerp zit onder de motorkap van dossiers die er echt toe doen zoals zorg en veiligheid.

Dit is één van de stellingen die aan bod komen tijdens de themabijeenkomst

'Gezocht: politici met e-inzicht' op donderdag 5 oktober van 15.00 tot 17.00 uur in Nieuwspoort, Den Haag georganiseerd door ECP.NL, platform voor eNederland

Tweede Kamerleden Martijn van Dam (PvdA), Arda Gerkens (SP), Zsolt Szabo (VVD) en Arie Slob (CU) discussiëren over onder andere rechtsextremisme en racisme op internet, cybercriminaliteit, privacy en nieuwe technologieën, Digital Rights Management, digitale veiligheid en de elektronische overheid. (Hoe) gaan zij deze onderwerpen in het komende kabinet onder de aandacht brengen? Waarom wel of juist niet? Waar moet de overheid actie ondernemen en waar het bedrijfsleven? Kortom: wat kunnen en mogen we verwachten van het nieuwe kabinet om het gebruik van ICT te stimuleren, te reguleren en veiliger te maken voor bedrijfsleven, overheid én consument?
De Eerste Kamer der Staten Generaal heeft het laatste woord: Professor Hans Franken (CDA) vat samen en trekt conclusies.

Vertegenwoordigers van de DigiRaad, de adviesraad vóór en dóór jongeren op het gebied van veilig gebruik van ICT, zijn aanwezig. Zij geven hun visie op de onderwerpen die de Tweede Kamer volgens hen zou moeten oppakken om veilig gebruik van digitale middelen te bevorderen, vooral onder jongeren.


---

Pers geïnteresseerd in deze bijeenkomst kan zich aanmelden bij Rena Warmerdam via rena.warmerdam@ecp.nl of op 070-4190309.

ECP.NL, platform voor eNederland
ECP.NL is het platform in Nederland waar publiek-privaat wordt samengewerkt aan belangrijke randvoorwaarden en doorbraken voor het optimaal benutten van huidige en toekomstige ICT-competenties. In zeven jaar tijd is ECP.NL uitgegroeid tot een organisatie van 150 deelnemende bedrijven (o.a. Shell, Unilever, ABN AMRO), overheid (o.a. diverse ministeries, CBS), intermediairen (o.a. VNO-NCW en de Consumentenbond) en onderwijs- en onderzoeksinstellingen (o.a. Nyenrode, TNO, diverse Universiteiten). Voor meer informatie www.ecp.nl.


---- --