Ingezonden persbericht




Een project van het kunstenaarsduo Bik Van der Pol in het Rijksmuseum

In een van de leegstaande torens van het Rijksmuseum is van 7 oktober tot en met 19 november 2006 een van de oudste objecten uit de collectie van het museum te zien: een maansteen. De steen, afkomstig van de maan, is het belangrijkste onderdeel van het kunstproject Fly Me To The Moon dat het Rotterdamse kunstenaarsduo Liesbeth Bik en Jos van der Pol in het museum presenteren. Fly Me To The Moon is onderdeel van het kunstprogramma Een hedendaagse kijk op het Rijksmuseum, uitgevoerd in opdracht van Het Nieuwe Rijksmuseum en de Rijksgebouwendienst in het kader van de verbouwing van het Rijksmuseum. De museumtoren was nog niet eerder voor het publiek toegankelijk en ook de maansteen is voor het eerst voor een groot publiek te zien. De maansteen die in het project de hoofdrol speelt, is in 1969 naar de aarde meegenomen. Bik Van der Pol stellen verschillende vragen aan de orde zoals: wat is de plaats van dit opmerkelijke object in de collectie van het museum en is het zinvol voor het Rijksmuseum om nu alvast een kavel op de maan aan te kopen?

Bik Van der Pol en het Nieuwe Rijksmuseum hebben het genoegen u uit te nodigen voor de persvoorbezichtiging van het kunstproject Fly Me To The Moon op donderdag 5 oktober 2006 om 10.45 uur in het Rijksmuseum, Toren 1. Ingang Jan Luijkenstraat 1, Amsterdam. Verzamelen bij het Infocentrum. www.rijksmuseum.nl/moon.

Programma persvoorbezichtiging:

10.45 uur Ontvangst
11.00 uur Welkomstwoord door Liesbeth Bik en Jos van der Pol Bezoek aan het kunstproject
12.00 uur Kleine lunch

Wijze van aanmelden:
U kunt zich aanmelden vóór dinsdag 3 oktober bij 'Claire Beke - Communicatie in Cultuur', bij voorkeur via e-mail beke@communicatieincultuur.com onder vermelding van medium, naam, voorletters, telefoonnummer en e-mailadres. Een persexemplaar van de bijbehorende publicatie ligt voor u klaar.

Neem voor meer informatie, interviews en beeldmateriaal contact op met: 'Claire Beke - Communicatie in Cultuur', Postbus 1377, 3000 BJ Rotterdam T: +31 (0) 10 4250344, E: beke@communicatieincultuur.com. -----------------------

Uitnodiging persvoorbezichtiging

Donderdag 5 oktober 2006 om 10.45 uur in het Rijksmuseum

Rotterdam, 26 september 2006


---- --