Ingezonden persbericht


Kick-off VNO-NCW Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

Presentatie werkgeversplannen en debat met provinciale lijsttrekkers

Ondernemersorganisatie VNO-NCW Alblasserwaard-Vijfheerenlanden heeft een nieuw bestuur onder leiding van Robert van Brakel (41). Van Brakel wil een sterk ondernemersnetwerk opzetten dat de regio in Den Haag op de kaart kan zetten. Tijdens de kick-off bijeenkomst op 5 oktober licht hij zijn plannen toe. Daar zullen ook de voorzitters van de Kamers van Koophandel Rivierenlanden en Rotterdam een presentatie geven en lijsttrekkers van de Provinciale Statenverkiezingen in debat gaan over hun partijprogramma voor Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Het nieuwe bestuur van VNO-NCW Alblasserwaard-Vijfheerenlanden bestaat uit: drs. R.H. (Robert) van Brakel, directeur van de C3 Group BV H.G. (Henk) Bezemer MBA - algemeen directeur Rabobank H.C. (Henk) den Boer - directeur Fellows Personal Coaching ir. R.J.H.G. (Ruud) van Heur - directeur Van Heur Consultancy drs. A. (Arjen) Smits, M.Sc - algemeen directeur Chr. Scholengroep De Hoven ing. H.G. (Rienk) Theisens - directeur Theissens Beheer drs. C. (Cees) Pille - secretaris VNO-NCW West

Voorzitter van Brakel heeft er alle vertrouwen in dat hij met dit bestuur het ondernemingsklimaat in de regio kan verbeteren en een sterk ondernemersnetwerk kan opbouwen. "Het gebied neemt een unieke plek in de Randstad in. Het is een centraal gelegen regio met een combinatie van een sterk economisch potentieel en een landelijk karakter. Er is veel bedrijvigheid in alle sectoren van de economie en het gebied wordt doorkruist door grote water-, spoor- en snelwegen", aldus Van Brakel.

De pers is van harte welkom op de kick-off bijeenkomst van VNO-NCW Alblasserwaard-Vijfheerenlanden op 5 oktober. Tijdens deze bijeenkomst zal Van Brakel zijn plannen voor het gebied toelichten en vindt een politiek debat plaats tussen lijsttrekkers van de Provinciale Statenverkiezingen en ondernemers. Het debat wordt geleid door Tweede Kamerlid Jan Jacob van Dijk. Het programma van deze bijeenkomst treft u in de bijlage aan. Tevens is bijgevoegd een artikel uit Platform van VNO-NCW West. Dit is op 14 september verschenen en geeft inzicht in de economische structuur van VNO-NCW Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en de visie van Van Brakel op de economische ontwikkeling in dit gebied.