Gemeente Tilburg

Datum
28 september 2006

Informatieavond over multifunctioneel wijkcentrum (mfa) in Theresia Loven Besterd

Donderdag 5 oktober om 20.00 uur in wijkcentrum Koestraat

Op donderdag 5 oktober organiseert de gemeente Tilburg een informatieavond over de nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) voor de wijken Theresia, Loven-Besterd. Op deze avond wordt de huidige stand van zaken en de planologische procedure toegelicht. Het gaat op deze avond zowel om de mfa in Theresia als om de plannen voor een wijksteunpunt in Loven-Besterd (voorheen noemde wij dit altijd de satelliet). De huidige wijkcentra in de Nijverstraat en de Koestraat gaan verdwijnen. De nieuwe mfa in Theresia én het wijksteunpunt in Loven-Besterd komen daarvoor in de plaats.

Er zijn op deze avond nog géén kant en klare ontwerpen of plaatjes te zien, daar wordt momenteel nog aan gewerkt. De architect laat enkele basisschetsen zien over de contouren van het nieuwe gebouw in de wijk Theresia. Ook voor het wijksteunpunt zijn nog geen definitieve ontwerpen klaar om te laten zien. We willen u wel graag uitleggen hoe dit wijksteunpunt zal functioneren in uw wijk en welke activiteiten er gaan plaatsvinden.

Bewonerswerkgroep

De gemeente wil bij de verdere uitwerking van de plannen graag samenwerken met bewoners. Daarvoor wordt een bewonerswerkgroep samengesteld met bewoners uit Theresia en Loven-Besterd. Tijdens de informatieavond wordt toegelicht welke rol de werkgroep gaat spelen. Heeft u interesse om deel te nemen, dan kunt u zich tijdens deze avond aanmelden. Voor deze bewonersadviesgroep wordt gestreefd naar een evenredige vertegenwoordiging uit de wijken Theresia Loven en Besterd. De werkgroep functioneert als een adviesorgaan. Op een aantal momenten in het ontwerpproces wordt de voortgang en het ontwerp besproken in de bewonerswerkgroep.

Locatie
In oktober 2004 is door het college een principebesluit genomen over de bouw en de locatie van een multifunctionele accommodatie (MFA) voor de wijken Theresia en Loven-Besterd. In dit multifunctionele gebouw wordt een aantal verschillende functies samengevoegd, waaronder basisschool de Stappen, een peuterspeelzaal, kinderopvang, de Twern en enkele welzijnsinstellingen. De locatie voor dit gebouw is een plek achter de Bijsterstede en Bijsterhof, op de hoek van de Schaepmanstraat en de Minckelersstraat. De gemeenteraad heeft inmiddels definitief ingestemd met de voorgestelde locatie.

Wijksteunpunt
In oktober 2004 is ook door het college het besluit genomen om naast de MFA in Theresia, een "satelliet" te bouwen in de wijk Loven-Besterd. Deze "satelliet" is een wijksteunpunt waar een aantal activiteiten zullen blijven plaatsvinden. U moet dan denken aan het jongeren- en ouderenwerk van de Twern. Ook scoutinggroep Jong Nederland heeft aangegeven dat zij liever in de wijk Loven-Besterd blijft en zij wil het wijksteunpunt gaan bouwen in samenwerking met de Twern en de gemeente Tilburg.

>> zie volgende pagina

Informatieavond
De gemeente wil de omwonenden en belangstellenden graag informeren over de stand van zaken ten aanzien van het ontwerp voor de mfa en het wijksteunpunt. Daarvoor organiseert de gemeente samen met de architect een informatieavond. De informatieavond vindt plaats op donderdag 5 oktober 2006 in het wijkcentrum in de Koestraat. U bent welkom vanaf 19.45 uur, het programma start om 20.00 uur.

Programma

20.00 uur Opening door projectleider Tamira Waszink
-stand van zaken en uitwerking ontwerp voor de mfa in Theresia
-stand van zaken wijksteunpunt Loven-Besterd
-toelichting planologische procedure 20.20 uur Toelichting stand van zaken ontwerp gebouw door de architect Ton van der Hagen
20.35 uur Vragen
20.45 uur Pauze
20.55 uur Toelichting op taak en samenstelling bewonerswerkgroep door Tamira Waszink 21.10 uur Vragen
21.15 uur Informatiemarkt toekomstige gebruikers MFA 22.00 uur Einde

De informatieavond op 5 oktober is bedoeld voor de bewoners van Loven-Besterd. Bent u op deze avond verhinderd, dan kunt u ook de informatieavond voor de bewoners van Theresia bezoeken. Deze avond vindt plaats op woensdag 4 oktober, aanvang 20.00 uur in de Bijsterstede, Herbothstraat 2.

Informatiemarkt
Na de toelichtingen kunt u ook kennismaken met de toekomstige gebruikers van de mfa. Zij zijn op deze avond aanwezig om zich aan u voor te stellen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de mfa kunt u contact opnemen met projectleider Tamira Waszink. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 013 542 86 82 of per mail tamira.waszink@tilburg.nl


---- --