Persuitnodiging Verkiezing Docent van het Jaar 2006

Sbl

Persuitnodiging
Den Haag, 29 september 2006

Persuitnodiging Verkiezing Docent van het Jaar 2006

Op 5 oktober 2006, de Dag van de Leraar, maakt minister Van der Hoeven bekend wie de Docent van het Jaar 2006 is. De bekendmaking van de winnaars zal plaatsvinden van 17.00 tot 18.30 uur in het Spoorwegmuseum te Utrecht. U bent hierbij van harte uitgenodigd. Na de bekendmaking en prijsuitreiking is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de winnaars en de genomineerden.

Genomineerden
De verkiezing wordt gehouden in het basisonderwijs en in het voortgezet onderwijs. In beide categorieën zijn drie genomineerden geselecteerd door een deskundige jury. Voor het basisonderwijs zijn dit Willem Wienholts van Basisschool Het Kofschip uit Zevenaar, Marjolein van der Klooster van Basisschool Palmenhof uit Middelburg en Suzanne 't Hart van OBS Willespoort uit Wilnis. Voor het voortgezet onderwijs zijn dit Rudi Hoffman van Scholengemeenschap Lelystad uit Lelystad, Theo Breen van het Roelof van Echten College uit Hoogeveen en Mark Lankveld van Scholengemeenschap Marianum uit Groenlo. De winnaars worden gekozen op basis van hun bekwaamheid als leraar, zoals het functioneren als pedagoog, het functioneren als didacticus en het functioneren als gesprekspartner voor leerlingen, ouders en collega's.

Doel
De Verkiezing van de Docent van het Jaar 2006 wordt georganiseerd door de Stichting Beroepskwaliteit Leraren en ander onderwijspersoneel (SBL). SBL bevordert de kwaliteit van het onderwijs door bekwaamheidseisen op te stellen voor leraren en professionaliteit centraal te stellen. SBL doet dat samen met die leraren. Met de Verkiezing van de Docent van het Jaar 2006 wil SBL het imago van het leraarsberoep verbeteren en het belang van goede leraren benadrukken door de beroepsgroep in zijn geheel en twee uitmuntende leraren in het bijzonder, op een positieve manier onder de aandacht te brengen.