Gemeente Hengelo

Hondenpoepactie op dierendag

Vanaf 5 oktober lopen hondenbezitters die hun hond niet aan de lijn hebben of de hondenpoep niet opruimen de kans om bekeurd te worden door controleurs van de gemeente Hengelo en door de politie. Minimale boete hierbij is 50 euro.

Om dit nogmaals goed onder de aandacht te brengen bij alle hondeigenaren organiseert de gemeente Hengelo op dierendag de actie 'Hondenpoep. Wethouder Weber opent de actie door s ochtends vroeg samen met de controleurs op pad te gaan. Hondenbezitters in Hengelo die netjes de poep van hun hond opruimen, worden beloond met een snack voor hun trouwe viervoeter. Hondenbezitters die zich niet aan de regels houden, ontvangen een laatste waarschuwing, met daarbij een hondenschepje.

Hondenpoep is grote ergernis

Hondenpoep is een van de grootste ergernissen van vele Hengeloërs. Om de overlast zo veel mogelijk te beperken zijn er de afgelopen jaren 250 hondenuitlaatvoorzieningen verspreid over de stad gerealiseerd. De spreiding van de voorzieningen is er op gericht dat er altijd een voorziening dicht in de buurt is. De voorzieningen worden regelmatig schoongemaakt.

De regels

Voor hondenbezitters gelden de volgende regels:
* Binnen de bebouwde kom geldt een aanlijnplicht;
* Binnen de bebouwde kom geldt een opruimplicht, hondenbezitters moeten zelf de poep van hun hond opruimen

* De eigenaar van een hond is verplicht een deugdelijk opruimmiddel bij zich te hebben

* Binnen en buiten de bebouwde kom zijn kinderspeelplaatsen zoals speelweides en zandbakken verboden gebied voor honden