Ingezonden persbericht


Informatiemiddag (Arbeids)veiligheid op bedrijventerreinen in Willem II stadion

Persbericht

Tilburg, 2 oktober 2006

Op 5 oktober houdt het Tilburgse project (Arbeids)veiligheid op bedrijventerreinen een informatiemiddag in het Willem II stadion van 15.00 - 18.00 uur.

Er wordt een gevarieerd en interactief programma geboden, met tal van verassingen. Diverse sleutelpersonen en Tilburgse bedrijven leveren een bijdrage. Afsluitend zal Burgemeester Ruud Vreeman op deze bijeenkomst het woord voeren.

De pers is van harte uitgenodigd bij de bijeenkomst aanwezig te zijn.

Tijdens de bijeenkomst zal het bredere management: directie, hoofden P&O, veiligheidscoördinatoren en hoofden BHV van de Tilburgse bedrijven zich informeren over:


* De aanstaande herziening van de Arbo-wet;
* Stand van zaken met de gebruikersvergunning in Tilburg;
* Mensen maken fouten. Leren van fouten gebeurt niet altijd. Waarom?

Daarnaast presenteren Tilburgse bedrijven de resultaten van hun werkgroepen en zal het ministerie van SZW zijn programma versterking arbeidsveiligheid nader toelichten.

De activiteiten staan in het teken van het voorkomen van (bijna)ongevallen. Inzet van het Tilburgse project is vermindering van het aantal ongevallen met 15% in 2008 (Peiljaar 2005).

Aan het programma van de middag werken mee: Tilburgse bedrijven, VNO-NCW, de gemeente Tilburg, brandweer Tilburg, de provincie Noord-Brabant en het ministerie van SZW.

Het programma van deze dag is beschikbaar via: www.veiligheidopbedrijventerreinen.nl

Informatie en melden aanwezigheid op 5 oktober bij de projectleider Wim Snijder 013 5833313

Wim Snijder

Projectleider
w.snijder@bureaumw.com