2 oktober 2006

Opening Ondernemerscentrum van de Universiteit van Tilburg

Op donderdag 5 oktober 2006 wordt het Ondernemerscentrum van de Universiteit van Tilburg (UvT) officieel geopend door Onno Hoes, gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant. Het Ondernemerscentrum biedt startende ondernemers bedrijfshuisvesting en kantoorfaciliteiten tegen een sterk gereduceerd huurtarief.

Het Ondernemerscentrum is toegankelijk voor startende bedrijven van studenten die aan de UvT studeren, recent afgestudeerden (tot één jaar na afstuderen) en medewerkers van de UvT. Daarnaast wordt ook toegang geboden aan teams van studenten waarvan er ten minste één aan de UvT studeert of recent afgestudeerd is.

Het Ondernemerscentrum wordt gevestigd op de 1e etage van het Simon building op de Campus van de Universiteit. Het Ondernemerscentrum beschikt onder andere over acht kabinetten voor studentondernemers. Zes van deze kabinetten bieden elk ruimte aan 2 ondernemingen met elk 1 vaste werkplek. Twee kabinetten bieden elk plaats aan twee ondernemingen met elk twee vaste werkplekken. Daarnaast is er een groot kabinet dat ruimte biedt aan 6 zogenaamde préstarters Tevens beschikt het Ondernemerscentrum over vergaderfaciliteiten. Naast bedrijfshuisvesting kunnen de ondernemers van het Ondernemerscentrum gebruik maken van diverse faciliteiten van de UvT. Te denken valt aan gebruik van databases, bibliotheek en specifieke kennis zoals die op de Universiteit aanwezig is. Indien gewenst kunnen deelnemers gebruik maken van coaches en adviseurs die zich aan het Ondernemerscentrum hebben verbonden. Mede dankzij Starterslift heeft het ondernemerscentrum tot stand kunnen komen.

Starterslift is een stichting waarin de Universiteit van Tilburg samenwerkt met Avans Hogeschool, NHTV in Breda, Overheid en bedrijfsleven. Starterslift heeft tot doel om het aantal startende innovatieve ondernemingen in West- en Midden Brabant te verhogen. Starterslift realiseert dit door het ondersteunen, begeleiden en financieren van startende (student)ondernemers, die een innovatief idee hebben. Starterslift is gevestigd op het terrein van de Universiteit van Tilburg in het Ondernemerscentrum.

Noot voor de pers
U wordt van harte uitgenodigd om de opening bij te wonen; gelieve dit vooraf kenbaar te maken aan mevr. R. Jagers (R.M.Jagers@uvt.nl of 013- 466 2645). Voor meer informatie over het Ondernemerscentrum of Starterslift Johan Sebregts (06-10953200).