Ingezonden persbericht


S H O
Samenwerkende
Hulporganisaties

Persuitnodiging

SHO-bijeenkomst: Een jaar na de aardbeving in Pakistan

Donderdag 5 oktober, 15.00 tot 17.00 uur, DESMET Studio's, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam

Utrecht, 2 oktober 2006 - Op donderdag 5 oktober organiseren de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) een persbijeenkomst over Pakistan, een jaar na de aardbeving. Presentator Sjors Fröhlich praat met verschillende gasten over de resultaten en knelpunten van de hulpverlening en maakt met hen de tussenbalans op. Tijdens de bijeenkomst presenteren de SHO het rapport '1 jaar later' en leggen zij verantwoording af over de wijze waarop de ingezamelde gelden zijn besteed, hulp is verleend en het rampgebied weer wordt opgebouwd.

Op zaterdag 8 oktober 2005 werd het noorden van Pakistan en delen van het aangrenzende India en Afghanistan getroffen door een aardbeving met een sterkte van 7.6 op de schaal van Richter. Het enorme natuurgeweld kostte aan 80.000 mensen het leven, 75.000 raakten gewond en meer dan 3 miljoen mensen werden dakloos. De SHO startten direct op 9 oktober een nationale hulpactie die in totaal ¤ 42 miiljoen opbracht. Daarmee staat de actie voor Pakistan qua opbrengst op de derde plaats van Nationale Acties die de SHO in de afgelopen 25 jaar hebben gevoerd.

Op het programma staan:

* Presentatie van het SHO-rapport '1 jaar later' door SHO-voorzitter Bert Boer
* Projectmedewerker Eric van der Lee van Stichting Vluchteling keert 4 oktober terug uit Pakistan en vertelt over zijn recente ervaringen


* Beelden en interview met de Pakistaanse strafcornerspecialist Sohail Abbas, die in juni het rampgebied bezocht. De in Nederland spelende hockeyprof was de initiatiefnemer van de benefietwedstrijd dat uitgroeide tot een landelijk inzamelingsactie.


* Live radio-verbinding met SHO-vertegenwoordiger in Pakistan Presentator: Sjors Fröhlich

Datum: donderdag 5 oktober 2006
Tijd: 15.00 uur tot 17.00 uur, ontvangst vanaf 14.30 uur Plaats: DESMET Studio's, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam

De Samenwerkende Hulporganisaties zijn: Kerkinactie, Mensen in Nood/Cordaid, Het Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, stichting Vluchteling, TEAR fund, Terre des Hommes en Unicef Nederland.

****