Provincie Utrecht


EUR 1000 voor vinden en binden vrijwilligers

2-10-2006 -

De vrijwilligersorganisatie die de beste good practice heeft om vrijwilligers te vinden en te binden ontvangt donderdag 5 oktober een check ter waarde van EUR 1000. Gedeputeerde mevrouw mr. J.G.J. Kamp zal deze prijs aan de winnaar overhandigen in het provinciehuis in Utrecht. In totaal zijn er vier genomineerden waarbij de jury heeft gelet op originaliteit, het blijvend resultaat, de overdraagbaarheid van het idee naar andere organisaties, de effectiviteit en het bereik van de doelgroep.

Donderdag 13.00 uur maakt mevrouw Kamp bekend welke inzending gewonnen heeft:
`Het ei van Columbus' van Jocas'

`Dieren Utrecht & Ouderen' van de dierenbescherming afdeling Utrecht `Driebergse speelweek, het stage-programma'van Stichting jeugdrecreatie Driebergen
`De vrijwilligersdag/prijs'van 't Gilde Maarssen.

De prijsvraag is uitgeschreven bij de lancering van de website vrijwilligerswijzer-utrecht.nl. Met de prijsvraag `wijs in vinden en binden' is aan vrijwilligers- en mantelzorgorganisatie gevraagd hun best pratice met het vinden en binden van vrijwilligers op de website te plaatsen. Zo dongen ze mee naar de hoofdprijs enerzijds en anderzijds konden bezoekers van de site deze best practice doorlezen en er van leren.
Uiteraard kan er maar een de winnaar zijn. Maar alle inzendingen worden wel gebruikt voor de beschrijving van een methodiek over het Vinden en Binden van vrijwilligers. Volgend jaar zal deze methodiek terug te vinden zijn op de website vrijwilligerswijzer-utrecht.nl. De site is bedoeld voor uitwisseling van informatie tussen organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk en mantelzorg. Doordat de organisaties meer samenwerken en leren van elkaars projecten, worden de kwaliteit en effectief van hun inspanningen vergroot.

Meer informatie: Irma Vermeend, telefoon 030 258 21 53