Zorgsector in debat met de Nationale DenkTank

St. de nationale denktank

Zorgsector in debat met de Nationale DenkTank

Uitnodiging Discussieforum aanstaande donderdag in Zwolle

Amsterdam, 2 oktober - Aanstaande donderdag (5 oktober) organiseert Stichting de Nationale DenkTank een debat over de eerste resultaten van het onderzoek naar de toekomst van de gezondheidszorg. Ruim tachtig zorgverleners, beleidsmakers, patiënten en ondernemers uit het zorgveld en een vijfkoppig panel van experts zullen de deelnemers van de DenkTank 2006 op het hoofdkantoor van Menzis in Zwolle aan de tand voelen over hun eerste bevindingen.

De deelnemers zijn donderdag ruim een maand fulltime bezig, en daarmee alweer op de helft van het onderzoek naar taakherschikking in de zorg. Tot begin november werken zij aan innovatieve oplossingen om de zorg van vier veelvoorkomende chronische ziekten (COPD, hartfalen, depressie en bewegingsstoornissen) in de toekomst betaalbaar te houden. Dit met het oog op de toenemende vergrijzing waardoor de zorg onbetaalbaar dreigt te worden.

Het programma is als volgt: 's ochtends presenteert de DenkTank 2006 in besloten kring de eerste tussenresultaten. Daarna vinden parallelle brainstormsessies plaats om tot een aantal prikkelende stellingen te komen. De belangrijkste tussentijdse conclusies en deze stellingen vormen het uitgangspunt voor een 2,5 uur durende forumdiscussie in de middag met alle genodigden uit het zorgveld. Aansluitend aan de discussie volgt een borrel.

Doel van de Nationale DenkTank
Stichting De Nationale DenkTank is een maatschappelijk, non-profit initiatief. Het kent twee doelen. Enerzijds wil de stichting ieder jaar met een vernieuwende oplossing voor een actueel en complex maatschappelijk probleem komen. Anderzijds worden de deelnemers blijvend betrokken bij elke jaarlijkse 'DenkTank'. Hierdoor ontstaat op termijn een competence-based netwerk waarin de topindustriëlen, ministers en top-onderzoekers van de toekomst elkaar blijvend zullen kunnen vinden.

Meer informatie:
www.nationale-denktank.nl
info@nationale-denktank.nl


Noot voor de redactie (