PvdA Rotterdam

Fractie PvdA Rotterdam
Persbericht, ma. 02 oktober 2006

Van Heemst op de stoel van de meester of juf

PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst staat donderdag voor de klas. Hij gaat de kinderen van groep 8 les geven; over pesten, over met elkaar omgaan en je gedragen. Van Heemst doet dit omdat het die donderdag "de Dag van de Leraar" is. 19 scholen in Rotterdam besteden daar speciale aandacht aan door de actie 'op de stoel van de meester en de juf'. Prominenten nemen een tijdje de plaats in van de meester of juf en krijgen de kans zelf te ervaren hoe leuk, spannend en soms lastig het is om voor de klas te staan in het basisonderwijs. Op elke school komen minstens twee á drie "meesters en juffen van buiten" les geven die dag.

PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst staat om 10.00 uur voor groep 5, kinderen van ongeveer 8 jaar, in de school aan de Sonmanstraat 87, bij schooldirecteur Ad van Dongen. Van Heemst gaat het in die les hebben over pesten, gedrag en hoe je normaal met elkaar omgaat. Naast Peter van Heemst nemen ook de PvdA-raadsleden Peggy Wijntuin en Birsel Gülmüs plaats op de stoel van de meester of juf.

Met deze actie willen de scholen het beroep van leraar Basisonderwijs promoten en ook de Rotterdamse scholen in het zonnetje zetten: Want dit zijn scholen die vaak 'achterstandsscholen' worden genoemd, maar het zijn ook de scholen waar bevlogen leerkrachten met hart en ziel proberen heel goed onderwijs te geven in een weerbarstige omgeving, en dat lukt nog ook!

Meer informatie:

Peter van Heemst, 06-42612378

Monique Smits, communicatie
010-417 9368, 06-123 55 791
msmits@stadhuis.rotterdam.nl

Fractie PvdA Rotterdam
Coolsingel 40
3011 AD Rotterdam
010-417 2105
pvda@stadhuis.rotterdam.nl www.pvdarotterdam.nl