Gemeente Rotterdam

03 oktober 2006

Cadeau voor alle leraren in Rotterdam op 'dag van der leraar'

Onderwijswethouder Leonard Geluk op stoel van de meester en de juf

De jaarlijkse 'dag van de leraar' wordt op 5 oktober gevierd. Ook in Rotterdam worden op deze dag alle leraren in het zonnetje gezet. Jeugdwethouder Leonard Geluk gaat speciaal ter gelegenheid van deze dag een uur lesgeven aan groep 7/8 van basisschool de Fontein in Rotterdam. Leonard Geluk: "Dag in dag uit zetten vele enthousiaste en kundige leerkrachten zich in voor de Rotterdamse jeugd. Hiervoor heb ik zeer veel waardering. Ik kijk er naar uit om te ervaren hoe het is om zelf voor de klas te staan".

De actie 'op de stoel van de meester en de juf' is een initiatief van de stichting verenigde protestants christelijke basisscholen. Op de dag van de leraar hebben zij aan verschillende bekende en onbekende Nederlanders gevraagd een uurtje les te geven op school. Zo kunnen ook zij ervaren hoe het is om in Rotterdam voor de klas te staan.

Cadeau voor alle leraren: gratis naar het Historisch Museum Leonard Geluk wil graag alle Rotterdamse leraren een cadeau aanbieden. Het Historisch Museum Rotterdam maakt het mogelijk dat iedere leraar een waardebon krijgt. Een leraar kan daarmee met een gezelschap van maximaal zes personen kosteloos het Schielandshuis en De Dubbelde Palmboom bezoeken. Deze bon is geldig in de periode van vrijdag 13 oktober t/m zondag 29 oktober: de week van de Geschiedenis en de herfstvakantie.

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de les van Leonard Geluk. De les duurt van 9.00 uur tot 10.00 uur op basisschool de Fontein, Hoyledestraat 23, Rotterdam.

noot voor de redactie/