Gemeente Berkel en Rodenrijs


Lokale politieke partijen krijgen zendtijd
radio 3B lokaal De politieke partijen die deelnemen aan de verkiezing van de gemeenteraad van Lansingerland krijgen vanaf donderdag zendtijd op Radio 3B-Lokaal, de lokale omroep voor Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk. Naast vertrouwde affiches op de aanplakborden en de verkiezingsbijeenkomsten in zaaltjes, krijgen de inwoners een nieuwe mogelijkheid om de standpunten van de plaatselijke politici te weten te komen.

Elke werkdag tussen 17.30 en 17.35 uur - in het hart van het programma 3B-Nieuwsmagazine - krijgt een politieke partij de gelegenheid de eigen boodschap uit te dragen. Een werkgroep van Radio 3B-Lokaal en politiek heeft onder leiding van omroepvoorzitter Peter de Jonge deze 'zendtijd voor politieke partijen' voorbereid. Acht partijen hebben laten weten aan de verkiezingen mee doen en van de zendtijd gebruik te maken. De volgorde van de partijen is bij lottrekking vastgesteld.

Donderdag 5 oktober bijt de Partij van de Arbeid het spits af, gevolgd door Leefbaar 3B (vrijdag 6 oktober), VVD (maandag 9 oktober), Christen Unie (dinsdag 10 oktober), CDA (woensdag 11 oktober), Partij tot behoud van Huis de Haas (donderdag 12 oktober), Nieuw Rechts (vrijdag 13 oktober) en LPF (maandag 16 oktober). Daarna komen ze allemaal nog driemaal met een uitzending. De laatste zendtijd voor politieke partijen wordt vrijdag 17 november uitgezonden. In de week van de verkiezingen, die op 22 november worden gehouden, is dat vaste onderdeel niet meer te beluisteren, maar zal er wel in het Nieuwsmagazine (elke werkdag van 17.00-18.00 uur) aandacht worden besteed aan de verkiezingsstrijd in Lansingerland.

De zendtijd voor politieke partijen is niet de enige activiteit van 3B-Lokaal rondom de verkiezingen. Collin Beijk spreekt de komende weken in zijn programma Overdrive elke woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur met een jonge politicus over jongerenzaken. Mark van Blankenstein neemt in 3B-politiek (woensdagavond van 18.00-19.00 uur) de actuele stand van zaken in de plaatselijke politiek onder de loep. In de verkiezingsmaand volgen dan op drie woensdagen (1, 8 en 15 november) van 19.00 tot 21.00 uur een openbaar debat. Die worden live uitgezonden vanuit één van de drie dorpen, die samen Lansingerland vormen. De gemeente Bleiswijk heeft laten weten dit initiatief financieel te steunen.

Radio 3B-Lokaal is te beluisteren via de kabel (105.9 FM in Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk, en 102.4 FM in Bergschenhoek), de ether (92.2 FM) en internet (www.radio3blokaal.nl).

Laatste wijziging website: 03 oktober 2006
Copyright © 2003-2006 Gemeente Berkel en Rodenrijs