PvdA maakt campagne klimaatneutraal


ARNHEM, 20061004 -- Donderdag 5 oktober zullen de PvdA Kamerleden Nebahat Albayrak en Diederik Samsom een boom planten als eerste van de 4700 bomen die door KlimaatNeutraal Groep geplant worden om de PvdA campagne geheel `klimaatneutraal' en daarmee de schoonste verkiezingscampagne ooit, te maken.

De PvdA heeft in haar verkiezingsprogramma de ambitie uitgesproken om de Nederlandse energievoorziening in 2020 de schoonste en meest efficiënte van Europa te maken. Daarvoor wil ze fors investeren in innovatie, onderzoek en de toepassing van nieuwe energiebronnen. Dat trekt talent aan, creëert banen en bezorgt de Nederlandse bedrijven een koppositie in de wereld. Maar bovenal zorgen deze investeringen ervoor dat Nederland minder afhankelijk wordt van fossiele brandstoffen en een flinke bijdrage levert aan de oplossing van het klimaatprobleem. De PvdA voegt meteen de daad bij het woord en zal de verkiezingscampagne 2006 tot de schoonste campagne ooit maken.

Klimaatneutraal campagne voeren betekent dat de CO2-uitstoot, veroorzaakt door onder meer het energieverbruik tijdens het congres dat afgelopen weekend is gehouden, en het vervoer van alle PvdA'ers die op campagne gaan in de aankomende weken, wordt gecompenseerd door investering in de duurzame bos- en energieprojecten van KlimaatNeutraal Groep. Zo kan de schadelijke uitstoot van de campagne worden gecompenseerd. KlimaatNeutraal Groep heeft berekend dat om de hele campagne en het congres van de PvdA klimaatneutraal te maken er 4700 bomen moeten worden geplant waarmee 94 ton CO2 wordt gecompenseerd.

De eerste boom wordt donderdag om 11.00 uur geplant in het Beekbergerwoud in de gemeente Apeldoorn (Woudweg 8, Klarenbeek). In dit gebied is in 1871 het laatste oerbos van Nederland gekapt. Waar nu nog weilanden zijn, zal een nieuw bos verrijzen, afgewisseld met bloemrijke graslanden en poelen. Dit najaar wordt de eerste 54 hectare gereed gemaakt. In de toekomst hoopt Natuurmonumenten hier een natuurgebied van ca 300 hectare te realiseren. (www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden)


Over KlimaatNeutraal Groep
KlimaatNeutraal Groep zet zich in om klimaatverandering tegen te gaan, door organisaties de mogelijkheid te bieden om de eigen CO2 uitstoot te compenseren. Dit gebeurt met de aanplant van bossen en investering in duurzame energie. Organisaties kunnen ervoor kiezen om de uitstoot als gevolg van autogebruik, vliegreizen, energieverbruik of van een specifiek product te compenseren. Meer informatie is beschikbaar op www.klimaatneutraal.nl

-------------------





Klimaatneutraal groep