Gemeente Geldrop-Mierlo



DONDERDAG VANAF 20.00 UUR STILLE TOCHT VOOR MELANIE SIJBERS

Donderdag 5 oktober organiseert de familie Sijbers een stille tocht ter nagedachtenis aan hun zus en dochter Melanie. De familie neemt afstand van eerdere berichten dat de tocht ook bedoeld was voor andere slachtoffers van TBS'ers en tegen het TBS-beleid. Eerder verspreide persberichten hierover kwamen dan ook niet van de familie Sijbers.

De tocht, die ter nagedachtenis aan Melanie wordt gehouden, start om 20.00 uur bij het woonadres van de familie aan de Akert 88 in Geldrop en zal via de H. Brigidakerk lopen naar de begraafplaats aan de Koninginnestraat in Geldrop. De familie verzoekt iedereen om lichtjes of kaarsjes mee te nemen en zo gezamenlijk naar het graf van Melanie te lopen.

Verwacht wordt dat de stille tocht tussen 21.00 uur en 21.30 uur eindigt bij het graf van Melanie. Daar zal nog een woordje worden gesproken ter nagedachtenis aan Melanie waarna de tocht wordt afgesloten.

ROUTE
De stille tocht loopt vanaf de Akert via Beukelaar, Plataanhof, Peppelhof, oversteek Laan der Vier Heemskinderen, Slachthuisstraat, Bogardeind, Korte Kerkstraat, langs de kerk, Stationsstraat, oversteek Parallelweg, door tunneltje oversteek Tournooiveld, het fietspad door de Beekweide, Hertogenlaan, Jonkerstraat, Prinsessestraat, Koninginnestraat.

VERKEER
Vanaf 19.30 zullen er afzettingen geplaatst worden op de Mispelaar en de Beukelaar zodat de stoet zich kan vormen. Na vertrek worden de afzettingen weer verwijderd. Tussen 19.30 uur en 20.00 uur moet het verkeer omrijden in de wijk. De tocht wordt begeleid door de politie, die indien nodig, het verkeer zal regelen.