Ingezonden persbericht


Nieuws op www.wijninfo.nl

Persbericht: Kwaliteit van de Nederlandse wijn steeds beter

Nederlandse wijnen worden steeds beter van kwaliteit. Dit bleek bij de jaarlijkse Nederlandse wijnkeuring op 11 september 2006. De ingezonden wijnen zijn eerst analytisch onderzocht in een Duits wijnlaboratorium, waarna de goed bevonden wijnen tijdens een beoordeling door een proefpanel van vakkundige vinologen en wijnhandelaren op hun waarde zijn getoetst. Het panel stond onder leiding van Frank Jacobs, proefdocent aan de Nederlandse wijnacademie.

De keuring werd gehouden volgens de internationale maatstaven van het 100-puntensysteem. De proeverij vond plaats bij het Productschap Wijn te Den Haag. De prijsuitreiking van de wijnen die een medaille hebben gekregen zal zijn op 8 oktober 2006 om 14.00 uur in de St. Olofskapel van het Barbizon Palace Hotel in Amsterdam. Op deze dag vindt daar ook de finale plaats van het 18e Proefschrift Wijnconcours van de Wine & Food Association.

Voor het verkrijgen van een bronzen medaille moet de wijn tenminste 76 punten behalen. Voor een zilveren medaille is de ondergrens 82 punten. Van de in totaal 77 ingezonden wijnen waren er 37 wit, 7 rosé en 33 rood. In totaal zijn er 20 bronzen medailles uitgedeeld en 4 zilveren.

Welke wijnen een medaille verdiend hebben, zal op de dag van de prijsuitreiking bekendgemaakt worden. Voor aanvullende informatie kunt u terecht bij de Stichting Wijninstituut Nederland.

Stichting Wijninstituut Nederland

Meerssenhoven 200

6222 PD Maastricht

Tel. 043 - 36 56 226

E-mail: info@wijninstituutnederland.nl

Website : www.wijninstituutnederland.nl