Ingezonden persbericht


EXACT SOFTWARE EN TPG POST TEKENEN OVEREENKOMST

Verzending en bezorging facturen wordt druk op knop door samenwerking

Delft, 5 oktober 2006 - Exact Holding N.V. (Exact) en TPG Post gaan een samenwerking aan waardoor de verzending en bezorging van facturen nog maar een druk op de knop wordt. Gebruikers van Exact Globe 2003 kunnen vanaf begin volgend jaar facturen direct vanuit de administratiesoftware versturen. Na een druk op de knop ontvangt TPG Post de elektronische bestanden en draagt zij zorg voor het afdrukken en de bezorging van de facturen binnen 24 uur. TPG Post en Exact zijn de eerste in de Nederlandse markt die deze tijdbesparende dienstverlening aanbieden.

Exact en TPG Post zijn met de ontwikkeling van de dienst FacturenPost begonnen toen uit contacten met ondernemers bleek dat zij vaak veel te veel tijd besteden aan bijzaken, zoals administratie en regelwerk. FacturenPost zal aanzienlijke kostenbesparingen met zich mee brengen in de facturatie door de ondernemer. Met de nieuwe dienst kunnen ondernemers nu kiezen of zij de handelingen voor de verzending van facturen zelf willen verrichten of dat zij die willen uitbesteden. FacturenPost zal standaard worden opgenomen in de nieuwe update van Globe 2003, de leidende ERP back-office oplossing voor de middenmarkt, die begin 2007 beschikbaar zal worden gesteld. Partijen verwachten dat half 2009 circa 2000 gebruikers enkele honderdduizenden facturen per maand met FacturenPost versturen. Per factuur zal TPG Post de kosten van deze dienst in rekening brengen.

"TPG Post gaat mee met ontwikkelingen in de postmarkt en investeert in innovaties, waarvan deze nieuwe toepassing in Exact Globe 2003 een mooi voorbeeld is", aldus Eric Dietz, Directeur MKB van TPG Post. "Het is onze ambitie om klanten te helpen hun postverkeer efficiënter in te richten. In dit geval door onze dienstverlening direct te laten aansluiten op de administratieve software van bedrijven. Het afdrukken, in de envelop doen, frankeren en adresseren van facturen vergt tijd. De dienst die wij nu aanbieden scheelt de ondernemer de stress van een kapotte printer, zoekgeraakt briefpapier of het posten van de facturen. De tijd die ondernemingen hiermee besparen kunnen zij straks in andere zaken investeren. Met FacturenPost nemen wij de ondernemer heel concreet werk uit handen."

"We vinden dat software het ondernemers gemakkelijker moet maken," zegt Cees van den Hoven, Product Marketing Director. "Wij werken voortdurend aan oplossingen die de ondernemer efficiënter en effectiever laat werken en door deze samenwerking biedt Exact ondernemers extra efficiencyvoordeel. Exact streeft altijd naar innovatie en wij zijn blij deze nieuwe dienst als eerste te kunnen aanbieden."

# # # #

OVER EXACT SOFTWARE
Exact Software werd in 1984 opgericht en is een internationaal vooraanstaande producent van zakelijke software. Naast traditionele, geïntegreerde oplossingen voor Enterprise Resource Planning (ERP) ontwikkelt Exact Software daaraan gerelateerde oplossingen voor onder andere Human Resource Management (HRM), Customer Relationship Management (CRM), Project Management en elektronische workflow.

Exact Software heeft zijn hoofdkantoor in Delft en onderhoudt daarnaast een netwerk van vestigingen in Europa, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië en Afrika. Met meer dan 2700 medewerkers, vestigingen in ruim 40 landen en oplossingen die beschikbaar zijn in 40 talen bedient Exact Software momenteel klanten in 125 landen, verspreid over alle vijf continenten.

In 2005 bedroeg de omzet van Exact Software ¤ 224,5 miiljoen. Sinds juni 1999 is Exact Holding NV genoteerd aan de Eurolist by Euronext Amsterdam.

OVER TPG POST
TPG Post verwerkt dagelijks 17 miljoen poststukken met meer dan 7 miljoen bestemmingen in Nederland. Het bedrijf verbreedt daarnaast zijn horizon internationaal door middel van acquisities in Europa en Azië. Van groeiend belang zijn diensten die elektronische data omzetten in fysieke post. TPG Post is in de eerste plaats actief op het gebied van post: collectie, sortering, transport en aflevering van brieven en pakketten. Daarnaast is de onderneming gespecialiseerd in data- en documentdiensten, direct mail, e-commerce en internationale post. TPG Post heeft bijna 60.000 mensen in dienst. De omzet in de eerste helft van 2006 bedroeg 2.908 miljoen euro. Op 16 oktober 2006 ondergaat TPG Post een naamswijziging en heet het bedrijf voortaan TNT Post. Deze verandering is het gevolg van de toenemende concurrentie in binnen- en buitenland. Er is daarom gekozen voor één krachtig wereldwijd merk. Wereldwijd -- buiten Nederland- kennen klanten het bedrijf beter als TNT dan als TPG Post. Dat is dan ook de reden voor de naamswijziging: van TPG Post naar TNT Post.

# # # #