Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Toshiba komt met eerste HD DVD-writer voor notebooks

Slanke High Density DVD-drive kan alle soorten disks aan

Breda, 5 oktober 2006 - Notebookfabrikant Toshiba presenteert 's werelds eerste superslanke HD DVD-drive voor notebooks die naar HD DVD, standaard DVD en CD kan schrijven. De eerste proefmodellen van deze SD-L902A worden naar verwachting eind dit jaar geleverd.

Digitale High Definition-media worden meer en meer gemeengoed. Ouderwetse analoge uitzendingen maken plaats voor digitale. Steeds meer mensen gaan over tot de aanschaf van grote High Definition-televisietoestellen. Het gebruik van digitale video neemt zienderogen toe, en daarmee de vraag naar een platform om dit materiaal te bewerken. Aan deze vraag komt Toshiba tegemoet met de High Definition-mogelijkheden van de SD-L902A.

De SD-L902A is uitgevoerd met een blauw-violet laser - een 'gewone' DVD-writer heeft een rode - die High Density DVD-R-schijfjes kan lezen en beschrijven. De nieuwe drive ondersteunt ook HD DVD-ROM en High Definition Video en biedt de functionaliteit van een super multi-drive: met grote snelheid lezen van en schrijven naar DVD's en CD's in alle denkbare soorten.

De superslanke SD-L902A is slechts 12,7 millimeter hoog en komt daarmee tegemoet aan de strenge eisen voor gebruik in compacte notebooks. Dit komt gedeeltelijk doordat het HD DVD-schijfje dezelfde fysieke structuur heeft als de gewone DVD, waardoor gebruik van een optische opnamekop met een enkele lens mogelijk is. Het resultaat: een ruimtebesparende drive die vrijwel alles kan lezen en beschrijven: HD DVD-R, HD DVD-ROM, maar ook gewone DVD-R en CD-R-schijfjes.

Specificaties SD-L902A
Lees/schrijfsnelheid:

Schrijven

* HD DVD-R SL (single layer): 1x; HD DVD-R DL (double layer): 1x
* DVD-RAM: Max. 3x; DVD-R SL: Max. 4x

* DVD-R DL: Max. 2x; DVD-RW: Max. 4x

* DVD+R SL: Max. 4x; DVD+R DL: Max. 2.4x

* DVD+RW: Max. 4x; CD-R: Max. 16x

* CD-RW: 4x; High Speed CD-RW: Max. 10x

* Ultra Speed CD-RW: 10x

Lezen

* HD DVD-R SL, DL: 1x; HD DVD-ROM: 1x

* DVD: Max. 8x; CD: Max. 24x

Interface: ATAPI
Buffercapaciteit: 8MB
MTBF: 60.000 uur
Voeding: +5V
Bedrijfstemperatuur: 5-50 graden Celsius (zonder media) Afmetingen (breedte x hoogte x diepte): 128mm x 12,7mm x 126,1 mm Gewicht: 170 gram

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, leverancier van portable computers. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation, nummer 8 op de wereldranglijst van computer en elektronica bedrijven, is toonaangevend fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten, medische apparatuur en power systems. Integratie van de betreffende divisies verzekert het bedrijf van een positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 161.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 54 miljard US$ (2005).