Zoeken van personeel en plaatsen van vacatures kan gratis

De bruggenbouwers

Eerste website in Nederland voor 'terugkeer-naar-werk-personeel'

Belangrijk nieuws voor werkgevers

Sinds deze week is er een voor Nederland unieke website on-line waar mensen die tijdelijk uit het arbeidsproces zijn geweest hun kwaliteiten aan potentiële werkgevers kenbaar maken. Ex-directeuren van een bedrijf dat werd opgeheven die een nieuwe baan zoeken, topfunctionarissen die tijdelijk iets anders deden, gemotiveerde mensen die ziek zijn geweest: gegevens van de meest uiteenlopende mensen die staan te trappelen om weer aan de slag willen, zijn op de nieuwe website te vinden. Al deze werkzoekenden, nu nog met bijvoorbeeld een WAO- of WW-uitkering, hebben een ding gemeen: ze vormen prima personeel waar bedrijven uitstekend mee uit de voeten kunnen. 'www.PrimaPersoneel.nl', zo luidt dan ook de naam van deze om nog andere redenen zeer bijzondere website.

De gegevens op de website zijn namelijk afkomstig van bedrijven in Nederland die zich bezig houden met de uitvoering van de 'IRO'. Dat is een wettelijke regeling die er voor zorgt dat mensen die tijdelijk geen betaalde baan hebben krachtens een individuele reïntegratie overeenkomst weer werk kunnen vinden. In Nederland houden tal van commerciële, veelal kleinere, bedrijven zich bezig met de uitvoering van deze wet. Deze kleine bedrijven moeten door intensieve arbeidsbemiddeling op maat zorgen dat mensen met een uitkering weer een betaalde baan krijgen. Hoe inventiever deze bureaus die uitvoering geven aan het IRO werken, des te groter de kans voor hun cliënt op een betaalde baan. De bureaus zorgen er voor dat de mensen met een uitkering startklaar- en gemotiveerd zijn voor een nieuwe uitdaging.

'De nieuwe website biedt een landelijk platform voor al deze bedrijven waar ze de kwaliteiten van de door hen te bemiddelen mensen kunnen etaleren', zeggen Remco Bruinsma en Conny Eldering. Zij zijn projectmanagers van het Groningse bedrijf De Bruggenbouwers, de initiatiefnemer van de nieuwe website.
Volgens hen gaat het niet om de zoveelste vacaturesite, maar eerder om een databank voor heel bijzonder personeel. 'In alle gevallen gaat het namelijk om zeer gemotiveerd personeel dat er veel voor over heeft om weer aan de slag te gaan. Het zijn beslist geen kneusjes die je hier kunt vinden, integendeel. Ook directeuren kunnen namelijk door een reorganisatie hun baan zijn kwijt geraakt en via een IRO-overeenkomst weer op zoek zijn naar passend werk', zo zeggen zij.

Op de nieuwe website staan binnenkort naar verwachting honderden werkzoekenden, begeleid door vijfhonderd reïntegratiebureaus. Het betreft het eerste digitale platform voor dergelijke reïntegratiebureaus, die uitvoering geven aan het IRO. Het streven is om alle Nederlandse bureaus er een plek te geven. Voor de klanten zijn er geen kosten aan verbonden: plaatsing van hun gegevens op de nieuwe website past bij de IRO-regeling.

====