Politieberichten stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht, 05-10-2006

Auto-inbrekers op heterdaad aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag twee jongens op heterdaad aangehouden op het moment dat zij een auto-inbraak pleegde.

Omstreeks 12.30 uur belde een getuige naar de politie omdat hij zag dat er door twee jongens in een auto werd ingebroken die geparkeerd stond aan het Jaarbeursplein. Ter plaatse zochten agenten de omgeving af en zagen op de Mineurslaan twee jongens lopen die aan het signalement voldeden. De jongens beiden 17 jaar oud uit Vleuten en Utrecht werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. In de omgeving werd de buit uit de auto aangetroffen.

Aangehouden met gestolen motorscooter

UTRECHT Op de Hogelanden westzijde heeft de politie een jongen aangehouden die rondreed op een gestolen motorscooter.

Door getuigen werd naar de politie gebeld omdat men had gezien dat een jongen bij het zien van een motoragent snel van zijn motorscooter was afgestapt en weggerend. Tijdens onderzoek in de omgeving troffen agenten de motor op de Hogelanden westzijde aan. De motor bleek gesignaleerd te staan. De 15-jarige bijrijder werd even verder op ter hoogte van het Boerhavenplein aangehouden. De jongen werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie onderzoekt nog waar de motor vandaan komt.

Aangehouden voor bedreiging

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij met een schroevendraaier mensen aan het bedreigen was.

Tijdens de surveillance werden agenten door getuigen op de St. Jacobsstraat aangesproken. Zij hadden gezien dat een jongen achter op een scooter mensen aan het bedreigen was met vermoedelijk een schroevendraaier. De agenten zette de achtervolging op de scooter in die inmiddels in de richting van de Oudengracht reed.

Op de Oudegracht zagen de agenten dat de passagier op de scooter een schroevendraaier in de gracht gooide. Uiteindelijk werd de scooter aan de kant gezet en de 16-jarige jongen uit Utrecht aangehouden. De bestuurder zag kans weg te komen. Van hem is de identiteit bekend. De Utrechter werd voor verhoor ingesloten.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie twee vrouwen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Door de beveiliging was gezien dat twee vrouwen zich verdacht gedroegen in de winkel. Uiteindelijk werd via de beveiligingscamera gezien dat de vrouw cosmeticaproducten in een speciale tas stopten en vervolgens de winkel wilde verlaten. De vrouwen 27 en 33 jaar uit Zwolle en Etten-leur werden aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. Het tweetal bleek voor ruim 200,= aan producten gestolen te hebben.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT Bij een pand aan de Waterstraat heeft de politie woensdagavond een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd omstreeks 18.30 uur een onderzoek ingesteld bij een woning aan de Watersraat. In het pand trof de politie op twee verdiepingen hennepkwekerijen aan. In totaal werden ruim 500 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. Er zal nog onderzoek plaats vinden naar de eigenaar van het pand en de plantage.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op het Zandpad heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens een controle moest een 25-jarige man uit Wijk bij Duurstede een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 720 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Met een

proces-verbaal en een rijverbod van acht uur werd de man naar huis gestuurd.