Gemeente Wageningen

Baggeren watergangen Leeuweriksweide en Noordwest

Vanaf de tweede helft oktober a.s. worden baggerwerkzaamheden uitgevoerd in de waterpartijen nabij de Leeuweriksweide en in een aantal watergangen in de wijk Noordwest.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door het aannemingsbedrijf Dosco Baggerwerken B.V. uit Hoorn. Dit is het vierde project van de inhaalslag in een reeks van 4 projecten voor het baggeren van het stedelijk water.
Het baggeren van de waterpartijen wordt gefinancierd uit de eigen middelen van de gemeente Wageningen, aangevuld met gelden afkomstig van het Waterschap Vallei & Eem en eenmalige uitkering voor baggerwerkzaamheden in stedelijke water uit de zogenaamde 'Subbied'-regeling van de rijksoverheid. Het verwijderen van het slib heeft een positieve invloed op de kwaliteit van het water en de bodem. Door het herstel van het doorstromingsprofiel en de inhoud van de waterpartijen neemt de stabiliteit van het watersysteem toe. De omwonenden van de te baggeren locaties worden met een informatiebrief tijdig van de aanvang van de werkzaamheden op de hoogte gesteld. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot begin november.