Politie Hollands Midden

Datum: 5 oktober 2006

Redacties, let op! Het bureau communicatie is vandaag, donderdag 5 oktober van 10.00 tot 12.00 uur niet telefonisch bereikbaar. Die tijd geldt de piketregeling. Bij persalarmwaardige incidenten wordt persalarm gegeven.


---

Oegstgeest Fietssters ten val na ongeval

Twee meisjes van 12 jaar uit Sassenheim en Voorhout zijn woensdag 4 oktober ten val gekomen na een ongeval. De meisjes fietsten om 15.20 uur over de Haaswijklaan in de richting van Voorhout. Op de rotonde, Haaswijklaan/Kleyn Proffijtlaan, werd de fiets van één van hen vermoedelijk geschampt door een auto die uit de Kleyn Proffijtlaan kwam. De meisjes kwamen hierdoor ten val. Het meisje uit Voorhout liep letsel op aan haar gezicht en werd voor controle overgebracht naar het LUMC.

Leiden Mishandeling en in water geduwd

Een 25 jarige man uit Leiden is in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 oktober zonder aanleiding mishandeld door twee mannen. De Leidenaar liep om 23.30 uur naar zijn fiets op de Boommarkt vlak bij de Vrouwensteeg. Net toen hij zijn fiets wilde pakken zag hij in zijn ooghoek iemand op zich afkomen. De Leidenaar draaide zich naar de persoon toe, maar kreeg direct een vuistslag in zijn gezicht. Verbaasd en door de klap stapte de Leidenaar naar achteren. Op dat moment zag hij dat er een tweede persoon stond. Deze duwde de Leidenaar de gracht in. De Leidenaar wist zelf uit de gracht te klimmen. Hij liep letsel op aan zijn gezicht.

Leiden Politie haalt man uit lijnbus De politie heeft woensdagavond 4 oktober rond 18.50 uur aan de Flevoweg een 41 jarige man uit Wormerveer uit een lijnbus gehaald. De buschauffeur meldde de politie dat hij een conflict had met de man over het kopen van een plaatsbewijs en niet de bus uit wilde. Op het moment dat de agenten met de man buiten stonden en de bus weer aanstalte maakte om zijn reis te vervolgen, sprong de man in de nog geopende deur en greep zich daar vast aan een stang. Met enige kracht moesten de agenten hem vervolgen daar weer verwijderen, waarna de bus weer verder kon. De politie nam de man vervolgens mee naar het politiebureau waar hij een proces-verbaal kreeg voor een overtreding uit de Wet Personenvervoer.

Alphen a/d Rijn Politie vordert rijbewijs in De politie heeft donderdagnacht 5 oktober het rijbewijs ingevorderd van ee 49 jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn. De politie controleerde haar rond 05.40 uur in haar auto op de Lijsterlaan. Een 1e blaastest wees uit dat de vrouw vermoedelijk te veel gedronken had. Zij werd dan ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar volgde een ademanalyse met als uitslag een waarde van 715 ug/l (limiet 220 ug/l). De agenten gingen vervolgens over tot de invordering en maken een proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

-------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --