Ingezonden persbericht


HowardsHome groeit 647 procent in vijf jaar

Groei levert notering op in Technology Fast 50- en SkillCity-verkiezingen

Utrecht, 5 oktober 2006 - HowardsHome, marktleider op het gebied van elektronische informatievoorziening aan bedrijven en instanties, realiseerde van 2001 tot en met 2005 een omzetgroei van maar liefst 647 procent. Deze sterke groei leverde het bedrijf voor het tweede jaar op rij een notering op in de zesde editie van de Technology Fast 50. Daarnaast is het bedrijf gelijktijdig beloond met een SkillCity Award. Deze award-uitreiking is dit jaar voor het eerst georganiseerd door het SkillCity-netwerk van ondernemers uit Midden-Nederland.

De Technology Fast 50 is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een zeer vooraanstaande groeicompetitie. Initiatiefnemer Deloitte en partners ING, Euronext en FEM Business selecteren uit ruim honderd deelnemers de vijftig snelst groeiende organisaties. Dit jaar bezetten respectievelijk TomTom, multinational op het gebied van navigatieproducten, online-gamesaanbieder Zylom en Emexus, leverancier van SMS-diensten, de eerste drie plaatsen.

Om te kunnen deelnemen aan de Technology Fast 50, moest HowardsHome aan verschillende criteria voldoen. Een van de eisen is dat deelnemende bedrijven hun eigen technologie ontwikkelen. Daarnaast moeten ze tijd besteden aan Research & Development en moet het moederbedrijf in Nederland zijn gevestigd. Ook een minimale omzet van 50.000 euro in het basisjaar is een voorwaarde. Aan de SkillCity Awards nemen bedrijven deel die zich inmiddels hebben bewezen, financieel gezond zijn en toe zijn aan een nieuwe groeifase. Wat betreft omzetgroei eindigde HowardsHome op de vijfde plaats.

"We zijn verheugd met deze notering in de lijst van vijftig snelst groeiende bedrijven", zegt Fred van Dijk, directeur van HowardsHome. "Het onderstreept de gezondheid van onze organisatie en het feit dat we een vooraanstaande positie in onze sector en in de IT-markt in het algemeen innemen."

Over HowardsHome
HowardsHome is marktleider op het gebied van elektronische informatievoorziening aan bedrijven en (overheids)instanties, en expert in het zoeken naar digitaal beschikbare informatie. Het bedrijf adviseert met zeer uitgebreide kennis over het samenstellen van zoekprofielen. Met een uniek zoeksysteem en nauwkeurig op maat gemaakte toepassingen stelt HowardsHome bedrijven in staat om meer te weten dan hun concurrenten en afnemers. Dit levert klanten aanzienlijk concurrentievoordeel op. HowardsHome werkt met een snelgroeiend team van inmiddels twaalf professionals voor ruim 200 klanten in diverse sectoren. HowardsHome is voor het derde achtereenvolgende jaar opgenomen in de lijst van de snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland (Deloitte Fast 50).