Ingezonden persbericht


Persbericht

Jacht op zangtalent geopend

~ CU2Music en Buena Vista International zoeken artiest voor titelsong nieuwe jeugdfilm ~

Leiden, 5 oktober 2006 - http://www.CU2Music.nl en Buena Vista International starten een online zoektocht naar Nederlands zangtalent voor de titelsong van de Nederlandse jeugdfilm De Wilde Bende 2 die volgend jaar in de bioscoop verwacht wordt. Vanaf vandaag kunnen bands met een mannelijke leadzanger en enthousiaste artiesten zich aanmelden voor de wedstrijd.

Met een profiel op de CU2Music.nl presenteren bands en artiesten zich aan het publiek door middel van foto's en ge-uploade tracks. Nu kunnen zij zich ook bij een internationale filmdistributeur in de kijker spelen. Bezoekers van de site kunnen vervolgens aangeven wie hun favoriet is voor de eindstrijd. Op 1 november a.s. maakt Buena Vista International bekend wie de titelsong van de nieuwe jeugdfilm mag vertolken.

De Wilde Bende is een film gebaseerd op de kinderboeken van Joachim Masannek over een hechte groep vrienden voor wie voetballen het belangrijkste in het leven is. De eerste film verschijnt 11 oktober in de bioscoop.

"Wij willen onbekend talent een kans geven een groot publiek te bereiken. Met CU2Music.nl als springplank kunnen bands zich eenvoudig letterlijk 'in de picture' spelen", vertelt Rick van Santen van Buena Vista International.

Chris de Waard van CU2 is blij met de samenwerking met Buena Vista International: "Voor beginnende artiesten is het lastig voet aan de grond te krijgen. Met CU2Music.nl bieden wij ze een breed platform om zich te presenteren. Deze kans om de leadtrack van een grote film te zingen, is daar natuurlijk een fantastische aanvulling op."

(260 woorden)

VOOR DE REDACTIE

Over De Wilde Bende
Alles is cool zolang je maar WILD bent! De strijdkreet van de Wilde Bende galmt door de Duivelspot. Dit is de thuisbasis van het beste voetbalteam ter wereld! Helaas voor de Wilde Bende regent het dagen aaneen en verandert de Duivelspot in een grote modderpoel. De vrienden worden genoodzaakt om binnenshuis te voetballen... in de woonkamer van hun ouders. Het gevolg: huisarrest en NIET meer voetballen. Dit is een ramp voor de vrienden. En alsof dat nog niet genoeg is vernemen ze dat hun grootste vijand, dikke Michiel, hun voetbalstadion heeft ingepikt. Dat mag niet gebeuren. Nooit! Ze verzinnen een list om hun geliefde Duivelspot terug te winnen. Zelfs als ze daarvoor de hulp van een meisje nodig hebben. Kijk voor meer informatie op: http://www.dewildebende.nl

Over CU2
Profielensite CU2 bestaat sinds april 2000. De site richt zich op Nederlandstalige gebruikers. Bezoekers maken een profiel aan waarin zij zichzelf presenteren aan de hand van tekst en foto's om zo met elkaar in contact te komen. CU2 heeft ruim een half miljoen geregistreerde gebruikers en is daarmee de grootste jongerensite van Nederland. Wekelijks wordt de site door honderdduizenden mensen bezocht.

Over Newrulez
CU2 is onderdeel van newrulez, dochter van de ilse media groep. Het huidige portfolio van newrulez bestaat uit de merken Kaboem.nl, Cu2.nl, yourscene b.v. (partyscene.nl, urbanscene.nl, fashionscene.nl, summerscene.nl, pozerscene.nl), Startpaginakids.nl, Startgames.nl, Startspelletje.nl, Startfun.nl, Shopgirl.nl en onderzoeksbureau newrulez research en marketing. Daarnaast heeft newrulez een commercieel partnership met Kidsplanet.nl en de Sanoma jongeren sites. newrulez volgt de ontwikkelingen in de jongerenmarkt op de voet. De komende paar jaar zal newrulez succesvolle mediamerken en concepten ontwikkelen en onderhouden, die gericht zijn op de doelgroep jongeren van 12 tot 29 jaar.

Voor vragen over Buena Vista International kunt u contact opnemen met: Rick van Santen
023-7993500
rick.van.santen@disney.com

Voor vragen over CU2 en CU2music.nl kunt u contact opnemen met: Chris de Waard
071-523 32 63
chris@cu2.nl

Voor info omtrent newrulez kunt u contact opnemen met: Algemeen telefoonnummer: 020 8404747

Gert Koot, sales manager newrulez
gert.koot@newrulez.nl

Toon Branbergen, algemeen directeur newrulez
toon.branbergen@newrulez.nl

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com