Politie Haaglanden

persberichten 5 oktober

Haaglanden, 05-10-2006

Vriendendienst
Den Haag Drie 15-jarige jongens uit Den Haag zijn vannacht omstreeks kwart over twaalf aangehouden, omdat zij diverse panden in de Grote Marktstraat met graffiti hadden bespoten. Toen politieagenten naar de straat werden gestuurd, zagen zij drie jongens lopen die aan het signalement voldeden dat de meldkamer hen had gegeven. Twee bekladders werden aangehouden, de derde wist te ontkomen. Andere agenten zagen de vermoedelijke derde verdachte later lopen en hielden ook hem aan. De jongen ontkende heftig iets met de bekladdingen van doen te hebben. Op het politiebureau viel hij echter al snel door de mand toen zijn vrienden hem binnenkomst luidruchtig en enthousiast begroetten.

Aanhoudingen voor vuurwapenbezit
Den Haag Dankzij een oplettende getuige heeft de politie gisteren drie jongens met een vuurwapen kunnen aanhouden. De politie kreeg om zes uur s middags van de getuige te horen dat er drie jongens een supermarkt aan het Paul Krugerplein waren binnengelopen. Een van hen droeg zichtbaar een vuurwapen bij zich. Toen politieagenten bij de supermarkt arriveerden, kwamen de jongens net naar buiten. De jongen die het vuurwapen bij zich zou dragen, werd door agenten met getrokken pistolen gedwongen op de grond te gaan liggen. In de broeksband van de jongen, een 18-jarige Hagenaar, werd vervolgens een vuurwapen aangetroffen. Zowel hij als zijn twee vrienden van 15 en 16 werden aangehouden.

Man met eigen rollator mishandeld
Den Haag Een 78-jarige inwoner van Den Haag is gisteravond voor de deur van een zorgcentrum aan de Natalstraat mishandeld. Het slachtoffer kreeg het omstreeks half zeven aan de stok met de 47-jarige bestuurder van een auto die in het zorgcentrum eten voor zijn moeder kwam brengen. Het slachtoffer reed opzettelijk met zijn rollator tegen de auto van de verdachte, omdat hij vond dat deze te hard kwam aanrijden. Er ontstond een woordenwisseling, gevolgd door de mishandeling. De verdachte zou de 78-jarige hebben geschopt, tegen de grond hebben gewerkt om hem vervolgens opnieuw te schoppen en met zijn rollator te slaan. De verdachte zat vanochtend nog vast.

Hennepkwekerij gesaboteerd
Den Haag - De politie werd woensdag 4 oktober rond 21.35 uur gestuurd naar een woning aan de Vreeswijkstraat. De voordeur zou al geruime tijd openstaan. In de woning werd een niet meer in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er lagen 153 planten, maar er was geen apparatuur meer aanwezig. Vermoedelijk is de kwekerij gesaboteerd.

Vrouw in steegje beroofd
Den Haag - Een 69-jarige vrouw uit Den Haag werd woensdagavond rond 19.45 uur beroofd in het steegje tussen de Zijpendalstraat en de Verwoldestraat. Ze hoorde gegil achter haar en van schrik deed zij haar armen omhoog. Op dat moment werd haar tas weggenomen door een man met een getinte huidskleur, 1.65 lang, zwart haar, in het zwart gekleed, gezet postuur en tussen de 20 en de 25 jaar oud. De verdachte is weggerend in de richting van de Zijpendalstraat om vervolgens de Gunthersteinweg in te gaan. Bent u getuige geweest van deze beroving? Neem dan contact op met politiebureau Zuiderpark via: 0900-8844.

Vrouw aangehouden voor betalen boetes
Leidschendam/Voorburg Op woensdag 4 oktober omstreeks 09.30 uur werd op het politiebureau aan het Temeculaplein een 48-jarige vrouw uit Leidschendam aangehouden. De vrouw kwam zich aan het bureau melden omdat zij voor ruim 2000,-- aan boetes open staan. Aangezien de vrouw niet voldoende geld had werd zij voor 126 dagen ingesloten.

Geldwagen met pech
Maasdijk Een chauffeur van een geldwagen strandde op woensdag 4 oktober met pech op de Doormanstraat. De gaskabel van zijn auto brak en de man kon geen kant meer op. Een kraanwagen verscheen en sleepte het voertuig terug naar de garage. Een patrouille van de Koninklijke Marechaussee en een van politie Haaglanden beveiligden het geheel vanwege de bijzondere lading.

Politie zoekt getuigen omvangrijke diefstal
s-Gravenzande Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een omvangrijke diefstal van tomaten. Vanuit een tuindersbedrijf aan de Strandweg werden in de nacht van 3 oktober op 4 oktober vijf pallets tomaten gestolen. Gelet op de hoeveelheid sluit de politie niet uit dat inbrekers gebruik hebben gemaakt van een bestelauto. Tevens werden vanuit een naburige hal circa 800 bloemencontainers weggenomen alsmede een partij fresias. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan bureau Westland via 0900-8844. Bellen met meld misdaad anoniem kan via 0800-7000.

Navigatie systeem nodig?
Naaldwijk Dat zal een 19-jarige Naaldwijker ongetwijfeld hebben gedacht nadat hij zijn auto in de prak had gereden. De man reed op woensdag 4 oktober over de Dreeslaan en keek op een papiertje naar welk adres hij moest rijden. Vervolgens raakte de man een stoeprandje en kwam tot stilstand tegen een verkeerspaal. Zowel de auto als de paal werden zwaar beschadigd. De man kwam met de schrik vrij.

Griek ramt bushokje
De Lier Een 31-jarige Griek ramde op donderdag 5 oktober om 03:30 uur met zijn auto een bushokje aan de Burgemeester van der Goeslaan. Ter hoogte van de Oostbuurtseweg reed de man door nog onbekende oorzaak door het lege bushokje heen. De brandweer heeft nog gezocht in het nabij gelegen water naar een mogelijke tweede passagier, aangezien de betrokken Griek niet meer wist of hij nu alleen of met een passagier in de auto had gezeten. Een arts nam van de man een bloedproef af omdat het vermoeden rees dat de man drugs had gebruikt. Zijn auto werd in beslag genomen.

Verzet na aanhouding
Delft Een 37-jarige Delftenaar werd op woensdag 4 oktober om 19:30 uur op de Buitenhofdreef aangehouden wegens rijden onder invloed. In de surveillanceauto ging de aangehouden verdachte volledig door het lint en trachtte hij al schoppend en slaand aan de agenten te ontkomen. Hierbij raakten de agenten gewond en raakte van een ander zijn kleding beschadigd. Met behulp van ter plaatse gekomen collegas en pepperspray kon de man onder controle worden gebracht. Hij werd ingesloten op verdenking verzet en belemmering. De agenten moesten zich in het ziekenhuis aan hun verwondingen laten behandelen.

Hennepplantage aangetroffen in woning
Zoetermeer Op woensdag 4 oktober omstreeks 13.35 uur werd in een woning aan de Katinkagang een hennepplantage aangetroffen. De politie was bij de woning gekomen na een melding van wateroverlast. Uit de woning stroomde water maar er was niemand thuis. Vervolgens forceerde de brandweer de voordeur en ging men naar binnen om de oorzaak van de waterlekkage op te sporen. Op de zolderetage ontdekte men een kleine hennepplantage van ongeveer 150 planten. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. De hennepplantage is ontmanteld.