Overname Intels Media en Signaling-divisie door Eicon Networks afgerond

Eicon Networks verandert naam in Dialogic

Montreal, Quebec, 5 oktober 2006 ­ Eicon Networks heeft de overname van Intels Media en Signaling-divisie volledig afgerond. Als resultaat hiervan zal Eicon Networks zijn naam veranderen in Dialogic Corporation, kortweg 'Dialogic'. Dialogic zal zich gaan toeleggen op multimedia-processing, signaling en geconvergeerde communicatie.

Het nieuwe Dialogic heeft krachtige financiële ondersteuning van twee vooraanstaande en wereldwijd opererende investeerders: Investcorp Technology Ventures en Tennenbaum Capital Partners. Hierbij treedt Investcorp op als de voornaamste equity investor in deze transactie, terwijl Tennenbaum kredietfaciliteiten verschaft en optreedt als equity mede-investeerder.

"We hebben voor de naam Dialogic gekozen, omdat het wereldwijd een van de bekendste merknamen in de telecommunicatie-industrie is", zegt Nick Jensen, de nieuwe president en CEO van Dialogic. "Met het zeer sterke productportfolio dat nu samen is gebracht onder de noemer Dialogic, gaan we ons volledig richten op service-providers en grootzakelijke markten."

De Eicon Diva Server productlijn is nu aangevuld met de producten van Intels Media en Signaling-divisie, waaronder de uitgebreide reeks Dialogic analoge en T1/E1-netwerkinterface en voice-kaarten, kaarten voor PBX-integratie en station-interfacekaarten, spraak en video Host Media Processing-software en HMP-boards, SS7- en signaling-oplossingen (inclusief een SS7-gebaseerde AMC-kaart), gateway-oplossingen en op ATCA gebaseerde multimediaservers.

Met deze complete productlijn heeft het nieuwe Dialogic alles in handen om zijn doelmarkten te bedienen, waarbij de nadruk zal worden gelegd op kwaliteit, service en eenvoud - dit alles omgeven door toonaangevende ondersteuning. De ruim twintig vestigingen van Dialogic over de hele wereld bieden klanten lokale aanwezigheid, kennis en ondersteuning.

"We zijn erg enthousiast over het grote potentieel van het nieuwe Dialogic. Wij blijven natuurlijk onze oude én onze nieuwe klanten bedienen, maar zullen ook tegemoet komen aan hun behoeften in een opkomende draadloze en IP-wereld. We hebben veel nieuwe ontwikkelingen gepland met HMP, video, SIP, multimedia-gateways, signaling-servers en gateways, waarmee we de industrie flink zullen opschudden", zegt Jim Machi, vice-president Product Marketing van Dialogic. "Het is onze missie om de nummer-1-aanbieder te worden van open-system platforms voor de geconvergeerde communicatiemarkt."

Teneinde de integratie van beide bedrijven probleemloos te laten verlopen, zullen Dialogic en Intel gedurende een overgangsperiode samenwerken, om zo te waarborgen dat het productaanbod en de ondersteuning voor alle klanten in essentie 'business as usual' blijft. Het nieuwe Dialogic wil de Intel-divisie zo snel mogelijk volledig integreren.

Meer informatie over het nieuwe Dialogic is beschikbaar op webadres www.dialogic.com

Eicon Networks (binnenkort Dialogic)

Eicon Networks levert sinds 1984 media processing hardware en software die het ontwikkelaars en systeem integrators mogelijk maken applicaties te bieden voor voice, spraak, conferencing, VoIP, fax en op IP-gebaseerde oplossingen. Eicon's vlaggenschip Diva Server producten hebben een krachtige architectuur gecombineerd met een brede reeks hulpmiddelen voor ontwikkelaars en vooraanstaande ondersteuning. Eicon heeft ook een leidende rol in de X.25 markt.

Eicon, met hoofdkantoor in Montreal en wereldwijde kantoren, distribueert, verkoopt en ondersteunt haar producten via een uitgebreid netwerk van verkooppartners, Independent Software Vendors (ISV's), telecommunicatiebedrijven (telcos), service providers en Original Equipment Manufacturers (OEM's). Meer informatie over Eicon Networks is te vinden op www.eicon.com

Eicon, Eicon Networks, Dialogic, Diva en Diva Server zijn of geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Eicon Networks Corporation of zijn dochterbedrijven. De namen van bedrijven en producten die in dit bericht zijn genoemd, zijn de handelsmerken van hun respectievelijke eigenaars. Eicon moedigt alle gebruikers van zijn producten aan om alle vereiste licenties voor intellectueel eigendom aan te schaffen, die vereist zijn om hun concepten of applicaties te implementeren. Deze licenties kunnen van land tot land verschillen.

Over Investcorp Technology Ventures

Investcorp Technology Ventures is gevestigd in New York en Londen en richt zich op venture buyouts, corporate spinouts en financiering van groeikapitaal voor gevestigde technologiebedrijven. Investcorp Technology Ventures is onderdeel van Investcorp, een wereldwijd opererende investeringsgroep met kantoren in New York, Londen en Bahrain. Investcorp is opgericht in 1982 en heeft sindsdien transacties afgerond met een totale waarde van ongeveer $30 miljard. Investcorp beheert momenteel ruim $9,9 miljard in private equity, venture capital, vastgoed en andere alternatieve investeringen. Meer informatie is te vinden op www.investcorp.com

Over Tennenbaum Capital Partners

Tennenbaum Capital Partners is gevestigd in Santa Monica, Californië, en is een niet-beursgenoteerd investeringsbedrijf dat meer dan $4 miljard in privé-fondsen beheert. Tennenbaum richt zich op investeringskansen tussen de 50 en 250 miljoen dollar. De investeringsstrategie van het bedrijf is gebaseerd op een langetermijn-horizon en een meerwaarde-benadering. Tennenbaums kerncompetenties zijn een diepgaande kennis van de instrumenten voor equity- en schuldfinanciering in de publieke en private sector, met een focus op complexe investeringen zoals acquisities en speciale situaties. Tennenbaum heeft uitgebreide investeringservaring in uiteenlopende marktsegmenten, waaronder de detailhandel, productie, energie en stroom, alsmede in de technologie- en telecomsector. Recente investeringen in de technologiesector betreffen Celerity, Inc., Enterasys Networks, Information Resources, Inc., Isola Group, Lawson Software, Online Resources Corporation and Vitesse Semiconductor. Voor meer informatie bezoekt u www.tennenbaumcapital.com