Politieberichten Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 05-10-2006

Drie verdachten autokraak aangehouden

MIJDRECHT Drie mannen uit Amsterdam, 19 tot en met 21 jaar, zijn woensdag aangehouden op de Rijksweg A10 in Amsterdam, in verband met een autokraak kort daarvoor in Mijdrecht.

Omstreeks 13.15 uur zagen getuigen hoe twee mannen op het Burgemeester Haitsmaplein een auto openbraken en een tas wegnamen. De mannen stapten in een auto en reden met hoge snelheid weg. Daarbij reden ze op de Stationsweg door rood en gingen ze richting de Rondweg in de richting van Uithoorn.

De getuigen belden de politie, die meteen ter plaatse kwam. Aan de hand van het kenteken van de auto konden collegas van de politie Amsterdam de verdachten even later aanhouden. Een 20-jarige verdachte probeerde nog te vluchten, maar moest zich toch overgeven. De mannen zijn overgebracht naar politiebureaus in de regio Utrecht en in verzekering gesteld.

Jongen ten onrechte aangehouden door burger

AMSTELHOEK Een 50-jarige inwoner van Wilnis kwam woensdagmiddag een verdachte van vernieling afleveren bij het politiebureau. De verdachte, een 16-jarige jongen uit Amstelhoek, bleek vastgebonden met een touw om zijn handen en middel.

De Wilnisser verklaarde dat hij de jongen omstreeks 15.30 uur had betrapt in een leegstaand bedrijfspand aan de Amstelkade. In het pand waren vernielingen aangericht en de Wilnisser verdacht de Amstelhoeker daarvan. Daarop hield hij de jongen aan en droeg hem over aan de politie.

Op het politiebureau bleek dat het verhaal anders lag. De jongen was aan het darten in het leegstaande gebouw. De vernielingen waren al eerder aangericht. De politie stelde vast dat sprake was van een onterechte aanhouding en stelde de jongen onmiddellijk in vrijheid. De jongen heeft tegen de Wilnisser aangifte gedaan van mishandeling. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Jongen beroofd van mobiele telefoon

MAARSSEN - Een 13-jarige jongen uit Maarssen is woensdag op een fietspad op de Valkenkamp beroofd van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer tikte omstreeks 15.45 uur al fietsend een sms-bericht in, toen aan weerszijden iemand kwam fietsen. Een van hen pakte vervolgens zijn telefoon en beiden fietsten weg. De politie is op zoek naar eventuele getuigen. Deze wordt verzocht zich te melden bij de politie van het district Rijn & Venen: 0900 88 44.

Man in elkaar geslagen

MAARSSEN Een 36-jarige fietser uit Uithoorn is woensdagavond op het Bisonspoor in elkaar geslagen door een aantal nog onbekende jongens. Omstreeks 21.15 uur belde een getuige dat hij zojuist tussenbeide was gekomen bij de vechtpartij, waarna de daders waren gevlucht.

Het slachtoffer is onderzocht door een motorambulance, die een hersenschudding constateerde. Familie zou het slachtoffer naar het ziekenhuis brengen voor onderzoek.

Een van de verdachten zou een jongen zijn met een lichtgetinte huidskleur en een zwart petje op. Hij reed op een zwarte scooter zonder kenteken. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen: 0900 88 44.

Meisje in gezicht gekrast

MAARSSEN Twee onbekende jongens hebben woensdag een 17-jarig meisje met iets scherps in het gezicht gekrast.

Het meisje liep omstreeks 20.45 uur over het Harmonieplein, toen ze werd nageroepen door de jongens. Omdat ze hen niet kende, reageerde ze niet. Daarop werd ze vastgepakt en gaf een van de jongens met een scherp voorwerp een haal over haar gezicht. Daarop werd ze losgelaten en rende ze weg.

Het gaat om twee jongens met een lichtgetinte huidskleur. De één droeg een leren jas tot op de heup en een zwart petje met logo, de ander donkere kleding. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen: 0900 8844.