UPC breidt digitale tv-pakketten verder uit

Upc nederland

Amsterdam, 5 oktober 2006 - UPC Nederland geeft vanaf vandaag zeven nieuwe zenders door via digitale tv. Na Cultura, dat al vanaf september te zien was, komen er twee nieuwe themazenders bij van de Publieke Omroep: NOS Journaal 24 NOS) en Sterren.nl (TROS). Met TMF NL, TMF Party en MTV Brand New worden bovendien drie nieuwe muziekzenders toegevoegd. Liefhebbers van horrorfilms komen 24 uur per dag aan hun trekken met Zone Horror. Kinderzender Nick Jr. richt zich tenslotte met speelse en leerzame programma's op jonge kids.

NOS Journaal 24 is opgenomen in het digitale basispakket (UPC Digital TV pack), alle andere nieuwe zenders in het UPC Digital TV extra channel pack. Gelijktijdig verdwijnen ook enkele zenders uit het Extra Channel Pack: VH1 Classic, MTV Base, MTV Hits en MTV 2. Met deze wijzigingen komt het aantal zenders in het TV pack op 41, het extra channel pack telt 50 zenders.

Cultura: programma's over kunst en cultuur
(extra channel pack, kanaal 313, reeds beschikbaar vanaf 8 september) Cultura laat in nauwe samenwerking met de NPS 24 uur per dag kunst- en cultuurprogramma's zien uit het Hilversumse omroeparchief. Kijkers kunnen zo opnieuw kennis maken met vele recente en oudere programma's over muziek (zowel licht als klassiek), boeken, films, documentaires, talkshows en andere items.

NOS Journaal 24: 24 uur per dag het NOS Journaal
(TV pack, kanaal 410)
Op NOS Journaal 24 is 24 uur per dag het NOS Journaal te volgen. Op NOS Journaal 24 kunnen de live televisie-uitzendingen van het NOS Journaal worden gevolgd. De laatste uitzending wordt herhaald tot de volgende uitzending van het NOS Journaal. De NOS speelt met dit initiatief in op de wens van de kijker om het nieuws snel en overal te kunnen zien. Het themakanaal is ook te zien via www.nosjournaal24.nl en via een link op de NOS-sites (www.nos.nl).

Sterren.nl: 24 uur per dag de beste Nederlandse artiesten (extra channel pack, kanaal 616)
Op Sterren.nl zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week de beste Nederlandse artiesten te bewonderen en te beluisteren. Naast clips en uitzendingen uit het rijke TROS-archief is er ruimte voor nieuw materiaal en biedt Sterren.nl aanstormend Nederlands muziektalent een podium op een 24-uurs muziekzender.

TMF NL: muziekzender met de beste muziek uit Nederland
(extra channel pack, kanaal 602)
TMF NL gaat Nederlands product uitzenden. De clips en concerten die te zien zijn gaan van rock tot pop. Dat betekent muziek van Anouk en Kane, maar ook Frans Bauer en Jan Smit. Met deze zender geeft MTV Networks een antwoord op de wens van veel kijkers, maar we bieden nu ook een groter podium voor Nederlands talent. Natuurlijk zijn sommige van de Nederlandse artiesten ook op MTV, TMF en The BOX te zien. TMF NL is er echter 24 uur per dag, 7 dagen per week.

TMF Party: muziekzender met veel clubmuziek, dance en disco (extra channel pack, kanaal 603)
Het is altijd feest bij TMF Party. Veel clubmuziek, DJ's, dance, disco en floorfillers. Richting het weekend zal TMF Party de ideale voorbereiding zijn voor je avond uit. Als je vervolgens laat thuiskomt, gaat TMF Party door tot in de vroege uurtjes door de BPM's nog even verder op te voeren.

MTV Brand New: muziekzender gericht op nieuwe acts en de beste live-concerten (extra channel pack, kanaal 607)
MTV Brand New is de tweede Nederlandse MTV-zender. Daarmee keert MTV terug naar zijn roots: muziek, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bij MTV Brand New ligt de nadruk op het spotten van nieuwe en 'cutting edge' artiesten. MTV Brand New Digital TV is er voor de gepassioneerde muziekliefhebber die graag verrast en geïnspireerd raakt door originele en grensverleggende muziek binnen de het genre Alternative, Rock, Dance, en Hip Hop. Daarnaast zijn er dagelijks registraties van de beste live concerten. Met Brand New Digital TV is MTV signalerend, origineel en trendsettend.

Zone Horror: 24 uur per dag de beste horrorfilms en -series (extra channel pack, kanaal 109)
Zone Horror brengt 7 dagen per week, 24 uur per dag horror. De inhoud van Zone Horror bestaat uit cult, Hollywood, comedy, series en B-Movie klassiekers. Overdag zijn klassieke horror meesterwerken te zien, zoals M door Fritz Lang en FW Murnau's vampieren film Nosferatu. Daarnaast hitseries uit Amerika, zoals bijvoorbeeld Vampire High en een vertaling van Edgar Allan Poe's Tales of Mystery and Imagination, verteld door de legendarische Christopher Lee.
De avonden op The Horror Channel zijn gevuld met pure prime time terror, met populaire films als The Howling, en Creepshow II. Daarnaast ook extreme jaren 70 films zoals Mother's Day, kitsch en cult-klassiekers zoals Troma's Toxic Avenger en Cannibal! The Musical.

Nick Jr: kinderzenders gericht op jonge kids - spelen en leren (extra channel pack, kanaal 504)
De programma's van Nick Jr. zijn er op gericht om jonge kinderen op speelse en creatieve wijze dingen te leren. Bij het maken van programma's specifiek gericht op kleuters werkt Nickelodeon samen met opvoedkundigen, ouders en scholen. Maar nog belangrijker, Nickelodeon werkt ook samen met de kleuters zelf om voortdurend te begrijpen wie ze zijn, hoe ze spelen en wat ze leren. Bij Nick Jr. spelen we om te leren.

UPC Nederland
UPC Nederland, een toonaangevende aanbieder van televisie, breedband internet en vaste en mobiele telefoniediensten in Nederland, heeft 2,2 miljoen televisieklanten (waarvan 345.000 klanten met een abonnement op UPC Digital TV), 526.000 breedband internetklanten en 347.000 telefonieklanten (per 30 juni 2006). UPC Nederland is een geconsolideerde dochteronderneming van Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK).

= = =