Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 5 oktober 2006

Persbericht

Verkoop voormalig schoolgebouw annex dorpshuis in Koekangerveld

Donderdag 15 juni vond de verkoopzitting plaats van het voormalig schoolgebouw annex dorpshuis in Koekangerveld. Op het pand kon geboden worden met of zonder dorpshuisfunctie. In beide categorieën was de heer J. Van Egten de hoogste bieder.

Het college heeft op 27 juni besloten de koop te gunnen aan de hoogste bieder met behoud van de dorpshuisfunctie in combinatie met horeca en wonen. Hierbij is aangetekend dat wanneer koper en de Stichting De Veldhoek onverhoopt geen overeenstemming bereiken over het sluiten van een huurcontract ten aanzien van de voortzetting van de dorpshuisactiviteiten, dat dan invulling wordt gegeven aan het plan tot uitsluitend wonen.

Het bestuur van Stichting De Veldhoek en de heer Van Egten hebben in de afgelopen periode uitgebreid onderzoek gedaan om tot opstelling van een huurcontract te komen. Het overleg heeft in goede sfeer plaats gevonden, er is echter geen overeenstemming bereikt. Dit vanwege verschillende belangen. In een gezamenlijke brief is dit op 9 augustus aan de gemeente meegedeeld. Daardoor wordt het plan van dhr. Van Echten om de school tot vier wooneenheden te verbouwen nu ontwikkeld.

De gemeente zal -in het verlengde van eerder gemaakte afspraken- met de betrokken overleg plegen om zo mogelijk te komen tot nieuwe huisvesting voor De Veldhoek.

In de tussentijd, dit in afwachting van de vergunningverlening tot verbouw van het pand tot woonappartementen, mag Stichting De Veldhoek van dhr. Van Egten gebruik blijven maken van hun 'oude' onderkomen aan de Ruinerweg 26.

/////////////////////////////