Van Lanschot Bankiers


Successen smaken naar meer...

Certificaten Springpaarden Fonds Nederland op de markt

PERSBERICHT

Inschrijving van 11 oktober tot en met 18 december 2006 Uitgifte van maximaal 15 certificaten A (¤ 100.000,-), 80 certificaten B (¤ 25.000,-) en 100 certificaten C (¤ 10.000,-) Substantiële bijdrage leveren aan het behoud van jonge talentvolle springpaarden voor Nederlandse topruiters

Vanaf 11 oktober start de uitgifte van certificaten van aandelen in Springpaarden Fonds Nederland B.V. De plaatsing omvat maximaal 15 certificaten A van aandelen A ter waarde van ¤ 100.000,-, 80 certificaten B van aandelen B ter waarde van ¤ 25.000,- en 100 certificaten C van aandelen C ter waarde van ¤ 10.000,- in het kapitaal van Springpaarden Fonds Nederland B.V. Het nieuw opgerichte fonds levert een substantiële bijdrage aan het behoud van jonge talentvolle springpaarden voor Nederlandse topruiters. De certificaten van aandelen in Springpaarden Fonds Nederland zijn met ingang van 11 oktober 2006 beschikbaar. De inschrijving loopt van 11 oktober tot en met 18 december 2006.

Doel Springpaarden Fonds Nederland
Tijdens de Wereldruiterspelen in Aken op 31 augustus 2006 wonnen de Nederlandse springruiters de landenwedstrijd. Dit succes werd behaald door de ruiters Piet Raijmakers, Jeroen Dubbeldam, Albert Zoer en Gerco Schröder. Ook hun paarden Van Schijndel's Curtis, BMC Up and Down, Okidoki en Eurocommerce Berlin beschikken over de kwaliteiten om als absoluut topspringpaard te worden gekwalificeerd. Dat het Nederlandse succes geen eendagsvlieg was, bleek tijdens de finale van de Samsung Super League in Barcelona, twee weken later. Hierdoor kon het team zich handhaven in de Super League. Ondanks alle successen dreigt ons land door gebrek aan goede springpaarden die toppositie kwijt te raken. Veel talentvolle paarden worden al op jonge leeftijd naar het buitenland verkocht. Daardoor blijven er voor de toekomst te weinig klassepaarden behouden voor het Nederlandse team.

Om het voor de Nederlandse top in de springsport mogelijk te maken op hoog niveau te kunnen blijven presteren, is Springpaarden Fonds Nederland opgericht. Het fonds stelt zich ten doel talentvolle jonge springpaarden aan te kopen en te behouden voor de Nederlandse springequipe.

Certificaten
Voor een succesvolle introductie van Springpaarden Fonds Nederland is een startkapitaal nodig van ca. 3,5 miljoen euro. Stichting Administratiekantoor Springpaarden Fonds Nederland geeft certificaten van aandelen uit in het kapitaal van Springpaarden Fonds Nederland. De inschrijvingsperiode voor certificaten van aandelen in het fonds loopt van 11 oktober 2006 tot en met 18 december 2006. De certificaten staan op naam en zijn niet beursgenoteerd. Voor de handel in certificaten wordt geen markt onderhouden. De overdracht van de certificaten moet worden goedgekeurd door de directie. De looptijd van de investering eindigt uiterlijk op 31 december 2018 of zoveel eerder als Springpaarden Fonds Nederland wordt ontbonden. De directie heeft de mogelijkheid vanaf 1 januari 2014 de aandelen en certificaten in te (doen) kopen.

Investeren
Met een aandelenemissie wordt een solide financieel fundament onder Springpaarden Fonds Nederland gecreëerd. Investeren in springpaarden wordt niet alleen beloond door het plezier dat beleefd wordt aan de successen, maar ook doordat de geleverde inspanningen en investeringen kunnen resulteren in een interessant rendement*. De aandelenemissie wordt begeleid door F. van Lanschot Bankiers. Allen & Overy LLP zal optreden als juridisch adviseur; Ernst & Young is accountant en fiscaal adviseur. Hippo Zorg verzekert de paarden en F. van Lanschot Bankiers NV treedt tevens op als sponsor.

Nadere details over de emissie van Springpaarden Fonds Nederland zijn opgenomen in het prospectus. U wordt dringend geadviseerd om kennis te nemen van de inhoud van het door de Autoriteit Financiële Markten goedgekeurde prospectus alvorens tot inschrijving over te gaan. Het prospectus is kosteloos verkrijgbaar bij alle kantoren van Van Lanschot Bankiers en te downloaden via www.vanlanschot.com en www.springpaardenfonds.nl.

Pesse, 5 oktober 2006


* De waarde van beleggingen kan fluctueren; in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De aanbieding van certificaten is onderworpen aan de Wet toezicht effectenverkeer 1995. Het Fonds is vrijgesteld onder de Wet toezicht belegginginstellingen. F. van Lanschot Bankiers N.V. is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten.


---

Perscontacten
Marloes Vollenbroek
Telefoon +31 (0)73 548 32 29; mobiel + 31 (0)6 2242 94 37 E-mail m.vollenbroek@vanlanschot.com

Jacob Melissen
Telefoon +31 (0)528 24 19 19; mobiel + 31 (0)6 54 22 02 46 E-mail info@melissen.net ; fax + 31 (0)528 24 19 00

Bezoek onze website voor meer informatie over Van Lanschot: http://www.vanlanschot.org