Partij van de Arbeid


PvdA Voorlichting


Den Haag, 05 oktober 2006


Aboutaleb meest respectvolle bekende Nederlander


De Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb is uitgeroepen tot 'meest respectvolle bekende Nederlander'. United Smile, die de verkiezing organiseerde, roemt Aboutaleb omdat hij 'zich op een geweldige wijze heeft gemanifesteerd in de periode na de moord op Theo van Gogh'. De wethouder reageert enthousiast: 'Het is een eervolle vermelding en een steun in de rug voor de dingen waar ik mee bezig ben.


Aboutaleb zet zich in Amsterdam al jaren in om alle inwoners van de stad op een tolerante en vooral respectvolle wijze met elkaar te laten omgaan. PvdA-lijsttrekker Wouter Bos hecht veel waarde aan respect: 'Je ziet dat respect steeds minder vanzelfsprekend wordt. We willen het respect terug op de straten. Soms kan dat met zachte hand en is het een kwestie van opvoeding en onderwijs. Maar soms ook met harde hand, want we tolereren geen onbeschoft en asociaal gedrag.'


De PvdA presenteert daarom een actieplan om keihard op te treden tegen alle vormen van asociaal gedrag. Of het nu gaat om fraude en misbruik met uitkeringen of onbeschoft gedrag tegen ambulancepersoneel. Zo moeten hulpverleners politiebegeleiding krijgen en moet graffiti binnen 24 uur van de muur. Ook wil de PvdA 2000 extra agenten op straat.


United smile is een jonge organisatie, die de positieve en bindende elementen van de samenleving wil benadrukken.




Partij van de Arbeid