Capgemini Academy en Sapio B.V. verzorgen samen de DEMO Professional opleiding

Op 26 september tekenden Capgemini Academy en Sapio B.V. een samenwerkings-overeenkomst rondom het verzorgen van de DEMO Professional opleiding.

Publicatiedatum 3 October 2006

DEMO is een krachtige methode voor het modelleren van bedrijven tijdens transformatieprocessen. De methode is ontwikkeld door professor Jan Dietz van de Technische Universiteit Delft. De methode wordt vooral gebruikt door business architecten en business analisten.

De samenwerking met Sapio biedt een welkome aanvulling op het architectuur en het business analysis curriculum van Capgemini Academy. DEMO wordt in Nederland steeds vaker gebruikt door grote bedrijven en overheidsorganisaties. De samenwerking met Capgemini Academy biedt Sapio de gelegenheid om de groeiende stroom cursisten goed opgeleid te krijgen in de DEMO aanpak. Deze cursisten tonen zich erg enthousiast over de DEMO aanpak. Martin Op 't Land, de initiatiefnemer van deze samenwerking: "DEMO is een elegante en mooie manier om de essentie van een organisatie weer te geven." En een cursist: ik voel mij veel sterker nu ik de DEMO Professional opleiding heb gevolgd. Ik heb hiermee echt een voorsprong op de anderen.

De opleiding wordt verzorgd door Business Architecten van Capgemini die beschikken over ruime praktijkervaring op het gebied van DEMO. Deze docenten zijn door het DEMO Kenniscentrum gecertificeerd. Een aantal onderdelen van de vijfdaagse opleiding wordt verzorgd door professor Jan Dietz, de grondlegger van de methode. Na afloop van de opleiding kunnen de deelnemers meedoen met een examen dat wordt afgenomen door het DEMO Kenniscentrum. Indien zij daarvoor slagen, ontvangen zij het diploma Certified DEMO Professional.

Jan Dietz, de grondlegger van DEMO: "Elke professional die betrokken is bij het (her)ontwerpen en (her)inrichten van organisaties, al of niet met gebruikmaking van moderne ICT, ziet zich geplaatst voor een schier onbeheersbare complexiteit. DEMO is het middel bij uitstek om die complexiteit beheersbaar te maken en te houden. Wie met DEMO in contact is gekomen, raakt er niet meer van los, omdat de denkwijze een uniek verhelderend licht werpt op organisaties. Wellicht nog belangrijker is dat hij of zij, in alle soorten veranderingstrajecten, een blijvend en ongekend groot voordeel heeft ten opzichte van anderen."

Gerard Coes, Manager van het cluster Technology bij Capgemini Academy, is trots en verheugd dat Capgemini het eerste opleidingsinstituut is dat van Sapio deze positie krijgt. "DEMO wordt door de markt steeds meer gezien als een standaard voor bedrijfsmodellering tijdens transformatieprocessen. De DEMO Professional opleiding is daarom een perfecte aanvulling op ons aanbod van trainingen voor architecten en business analisten. ICT hoort te starten vanuit de Business en hier toegevoegde waarde te leveren. DEMO geeft invulling aan dit uitgangspunt en helpt om de business centraal te zetten bij het opzetten van veranderingstrajecten."

Over Sapio B.V.

Sapio B.V. is een door Prof. Jan Dietz in 1997 opgericht bedrijf dat werkzaam is op het gebied van Enterprise Engineering. Tot de activiteiten van Sapio behoren het doen van onderzoeken, het verzorgen van opleidingen en het adviseren, meestal in de vorm van participatie in projecten. Sapio werkt uitsluitend met free-lance medewerkers of in samenwerkingsverbanden met andere bedrijven. In de afgelopen jaren hebben zo'n 50 personen de cursus DEMO Professional gevolgd. Meer informatie over Sapio is te vinden op de website www.sapio.nl.

Over Capgemini Academy

Capgemini Academy is een van de meest vooraanstaande IT-opleidingsinstituten van de Benelux. Zo'n 20.000 cursisten volgen er jaarlijks een opleiding op het gebied van Architectuur, IT, consulting, management en persoonlijke effectiviteit. Praktijkrelevantie is een van de sleutelwoorden van Capgemini Academy. Door de verbondenheid met Capgemini worden cursisten voortdurend gevoed door de nieuwste praktijkervaringen. Meer informatie over Capgemini Academy is te vinden op http://www.academy.capgemini.nl.

© Foto: Capgemini

Staand, van links naar rechts:

Martin Op `t Land, Mieke Mahakena, Gerard Coes en Hans Goedvolk, allen van Capgemini en Jan Dietz (TU Delft) en Herman Koster tekenen de officiële samenwerkingsovereenkomst ten kantore van Capgemini in Papendorp.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie
Capgemini, Lucas Stassen, woordvoerder
Telefoon: 030 689 69 13, Mobiel: 06 417 25 315
E-mail: lucas.stassen@capgemini.com