Vendit automatiseert filiaalbedrijf Fietspoint van A tot Z

Vendit bv

Capelle aan den IJssel, 5 oktober 2006
Vendit automatiseert filiaalbedrijf Fietspoint van A tot Z Vendit heeft Fietspoint Oldenburger de afgelopen 2 jaar op alle fronten met VMSII geautomatiseerd. Eerst zijn de winkels in Leiden, Weesp, Gouda en Alphen aan den Rijn, afzonderlijk met VMSII geautomatiseerd en vervolgens zijn deze filialen aan elkaar verbonden, zodat er nu met één centraal artikelbestand wordt gewerkt. Het artikelbestand van Fietspoint Oldenburger wordt centraal bijgehouden in Leiden en de overige drie filialen maken via de webdiensten van Vendit handig gebruik van dit bestand. Zo is er maar één filiaal bezig met een artikelbestand en beschikken alle winkels over een uniform en dagelijks up-to-date artikelbestand. 'Naast de enorme tijdwinst, kunnen onze vestigingen aan de hand van dit standaard artikelbestand bij elkaar continue in de voorraad kijken. Doordat hierdoor interfiliaalverkeer ontstaat, zijn de voorraden over de winkels beter verspreid en zijn hierdoor een stuk lager. Door de directe inzage in elkaars voorraadpositie, kunnen we snel producten aan elkaar uitwisselen en bestellen we niet onnodig artikelen, welke bij een ander filiaal voorradig zijn', aldus Harlold Oldenburger, mededirecteur en oprichter van het gelijknamige filiaalbedrijf. 'Ook de zogenaamde winkeldochters zijn voor het einde van het seizoen op tijd en in no-time in kaart gebracht, zodat wij nog nauwelijks overjarige modellen hebben staan', vult zijn broer en mededirecteur Eric Oldenburger aan. Netwerkbeheer
'Natuurlijk is een goed winkelmanagement systeem belangrijk, maar ook aan de kwaliteit van de hardware en de netwerk- en filiaalverbindingen hechten wij veel waarde. Als de hardware het laat afweten heb je tenslotte ook niets aan de software. Dat Vendit ook gespecialiseerd is in het aanleggen en onderhouden van netwerken is absoluut gebleken. Naast het aanleggen van de apparatuur en het inrichten van de server, beschikken zij over een uitstekend service apparaat. Vendit is in alle gevallen in staat geweest om direct telefonisch hulp te verlenen of in te bellen om ons met raad en daad bij te staan', aldus Harold Oldenburger.
Online Back-up
Harold Oldenburger vervolgt, 'Naast de software en hardware zijn de bedrijfsgegevens voor Fietspoint Oldenburger van vitaal belang. Vendit biedt met een simpele oplossing een veilige en makkelijke manier om back-ups te verzorgen. Wij hoeven ons niet meer bezig te houden met het maken van (dagelijkse) back-ups en het controleren of de back-up wel geslaagd is. Dit gaat 's nachts volledig automatisch en de data wordt maar liefst 30 dagen bewaard. Met dit Online Back-up abonnement van Vendit is het voor ons mogelijk om de cruciale data veilig te stellen en te archiveren via een beveiligde internetverbinding in het zwaar beveiligd datacenter (voormalig Nederlandse Bank gebouw) van Vendit.' One-stop shopping
'Nu 2 jaar later kunnen wij concluderen dat wij met de keuze voor Vendit een zeer juiste beslissing hebben genomen. Vendit werkt met deskundige mensen en ook de contacten verlopen altijd heel plezierig. Hierdoor zijn wij in staat om ons volledig met het ondernemen bezig te houden, want VMSII voedt ons met alle essentiële bedrijfsinformatie zodat we altijd precies weten hoe we er voor staan. Het winkelmanagement systeem VMSII, de hardware- en het netwerkbeheer, de verzorging van onze online back-ups, de webdiensten van Vendit, alsook haar servicegraad, bezorgen mij een betere nachtrust', aldus Eric Oldenburger.
Over Fietspoint Oldenburger
Sinds 1982 is Fietpoint Oldenburger de fietsspecialist op de NS-stations. De activiteiten omvatten stallen, repareren, verkopen en verhuren van fietsen. Het motto voor de winkelformule is de snelheid en goede prijs-kwaliteitverhouding en daarbij de juiste openingstijden zodat reparaties die in de ochtend veelal worden aangeboden zoveel mogelijk in de middag weer gereed zijn.
In de vier vestigingen: Leiden, Weesp, Gouda en Alphen aan den Rijn staat altijd een grote voorraad occasions, van studentenfiets tot A1 Occasion. In principe worden bij Fietspoint Oldenburger alle merken fietsen gerepareerd, waar dan ook gekocht. Ook voor de aanschaf van een nieuwe fiets van welk merk dan ook bent u bij de gebroeders Oldenburger op het juiste adres. Wanneer u een fiets wilt huren, dan hoeft u ook niet meer ver te zoeken.

Vestigingen Fietspoint
Alphen aan den Rijn
Stationsplein 4 A
2405 BK ALPHEN AAN DEN RIJN
tel: 0172 - 491400

Leiden
Stationsplein 3 S
2312 AJ LEIDEN
tel: 071 - 5120068

Gouda
Stationsplein 10
2801 AK GOUDA
tel: 0182 - 516111

Weesp
Stationsplein 2 A
1382 AD WEESP
tel: 0294 - 411690

info@fietspoint.com
www.fietspoint.com

Persbericht gemaakt door:
Vendit BV
Eglantierbaan 67-69
Contactpersoon pers: Eric P. van Jarwaarde (010 - 442 442 0)

Einde Persbericht