Politie Gelderland-Zuid


Fransman rijdt te snel


Wijchen, 05-10-2006 * Een snelheidscontrole woensdagavond met de onopvallende videosurveillanceauto op de A326 bij Wijchen is een 26-jarige man uit Beauvais (F) duur komen te staan. Hij kreeg een boete van 650 Euro omdat hij veel te hard reed.


Agenten van het team verkeershandhaving zagen omstreeks 23:40 uur een auto met hoge snelheid richting de A50 rijden en besloten de achtervolging in te zetten. Tijdens een tussentijdse meting even later op de A326 reed de Fransman 188 km/uur waar 120 km/uur is toegestaan. Na aftrek van de wettelijk voorgeschreven correctie werd zijn snelheid vastgesteld op 182 km/uur. De bestuurder is daarop staandegehouden.


Omdat het een bestuurder was met de Franse nationaliteit is contact gezocht met het Openbaar Ministerie. In principe houdt deze overschrijding namelijk invordering van het rijbewijs in. Een boete moet in principe direct betaald worden zodat het rijbewijs niet ingeleverd hoeft te worden.
Ter plaatse werd de Fransman een transactievoorstel van 650 Euro gedaan. Het toeval wilde dat hij behoorlijk wat contant geld bij zich had omdat hij een motor wilde gaan kopen. Of hij na betaling van deze boete de motor alsnog kon aanschaffen is de politie niet bekend. (03)