Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 oktober 2006

Nog 73 dagen gevangenisstraf tegoed

Enschede

Surveillerende politiemensen zagen woensdagmiddag 4 oktober ter hoogte van het NS Station in Enschede een man van wie ze wisten dat deze nog werd gezocht. Bij navraag bleek dat hij nog 73 dagen gevangenisstraf tegoed had. Hierop werd geprobeerd hem aan te houden maar bij het zien van de politiemensen ging hij er vandoor. Even later kon hij aan de Niermansgang in Enschede worden aangehouden, waar hij zich in de bosjes had verstopt.Hij is overgebracht naar het bureau en daar opgesloten. Door justitie zal worden bekeken waar hij de 73 dagen moet uitzitten. (06-127130)

Aanhouding na inbraak

Enschede

Een 46-jarige Enschedeër deed aangifte van een inbraak in zijn kamer in een woning aan de Kottendijk in Enschede. Deze inbraak moet gepleegd zijn gedurende zijn afwezigheid op dinsdag 3 oktober tussen 07 en 15 uur. Op dat laatste tijdstip werd hij door een medebewoner gebeld met de mededeling dat er in zijn kamer was ingebroken. Uit de kamer waren enkele goederen waaronder een laptop ontvreemd. De politie stelde een onderzoek in en naar aanleiding hiervan kon woensdagmiddag 4 oktober om ongeveer 16.00 uur een 28-jarige Enschedeer worden aangehouden. Hij is in de loop van de woensdagavond voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet. (06-126873)

Twee personen aangehouden na diefstal geldcassette

Enschede

Dinsdagmiddag 3 oktober werd vanuit een frisdrankautomaat, die aan de muur zit bij een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede, de geldcassette ontvreemd. Hiervan werd aangifte gedaan en een onderzoek werd door de politie gestart. Naar aanleiding van dit onderzoek werden in de loop van woensdag de 4e oktober twee personen aangehouden die er van worden verdacht de diefstal te hebben gepleegd. Bekend was geworden dat een 25-jarige Enschedeer en een 36-jarige man uit Almelo mogelijk hierbij betrokken waren geweest. De 25-jarige werd woensdagmiddag lopend gesignaleerd aan de Wenninkgaarde in Enschede en de 36-jarige werd woensdagavond in zijn woning in Almelo aangehouden. Beiden zijn ondertussen voor verder onderzoek in verzekering gesteld en zitten nog vast. (06-126670)

Man rijdt tegen lichtmast

Nijverdal

Een 82-jarige automobilist uit Nijverdal reed woensdagmiddag 4 oktober met zijn auto door nog onbekend oorzaak op de Wierdensestraat in zijn woonplaats tegen een lichtmast. Door een ambulance werd de 82-jarige met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De auto is zwaar beschadigd afgevoerd. (06-126982)

Automobilist rijdt door na aanrijding

Almelo

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die woensdagmorgen 4 oktober om ongeveer 10.30 uur plaatsvond op de Burcht in Almelo. Een 46-jarige mevrouw uit Almelo fietste over de Burcht in de richting Muiderslot. Zij werd hierbij ingehaald door een automobilist die haar met zijn rechter buitenspiegel raakte. Het glas viel hierbij uit de spiegel. Zij raakte gewond aan haar linkerpols en de automobilist ging er, nadat hij eerst een eindje verderop was gestopt, met hoge snelheid vandoor. Het gaat om een zwarte, klein model Peugeot met geblindeerde ramen. De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze aanrijding en mogelijk met mensen die iets meer over de bestuurder van deze auto kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Almelo, te bereiken via het bekende nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-126964)

Aanrijding met dodelijke afloop

Wierden

Donderdagmorgen 5 oktober werd door een voorbijganger een auto in de sloot tegen een boom aangetroffen in een bocht aan de Ypeloweg in Wierden. Toen de politiemensen ter plaatste kwamen werd half liggend onder de auto de 36-jarige, uit Nijverdal afkomstige, bestuurder aangetroffen. Door ook ter plaatste gekomen ambulancepersoneel werd vastgesteld dat de bestuurder reeds was overleden. Het vermoeden bestaat dat het slachtoffer, komend vanuit de richting Enter in een bocht op de verkeerde weghelft terecht is gekomen, in de linkerberm twee bomen heeft geraakt en daarna aan de rechterzijde van de weg in de sloot tegen een boom tot stilstand is gekomen. De aanrijding heeft vermoedelijk ergens tussen 05.45 en 06.15 uur plaatsgevonden. Het slachtoffer is met behulp van de brandweer, die de auto heeft weg getakeld, bevrijd en is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (06-127287)

Automobilist gewond bij aanrijding

Oldenzaal

Op woensdag 4 oktober vond omstreeks 16.25 uur een aanrijding met letsel plaats tussen twee auto's op de Denekamperstraat in Oldenzaal. Een 41-jarige man uit Lattrop Breklenkamp reed met een auto over de Denekamperstraat in de richting van Denekamp. De automobilist werd even afgeleid door bij de bushalte geparkeerd staande auto's. De 41-jarige zag daardoor te laat dat de auto voor hem, ter hoogte van de Koksweg, afremde om af te slaan en reed er achterop. De bestuurder van deze auto, een 62-jarige man uit Ootmarsum, werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie liet beide voertuigen afslepen. De politie zorgde ervoor dat een rijbaan vrij bleef voor het verkeer. Het verkeer over de gestremde rijbaan werd via de parallelweg geleid. (06-127188)

Veroorzaker aanrijding gaat ertussenuit

Hengelo

Op woensdag 4 oktober stuitte een politiepatrouille omstreeks 21.35 uur bij toeval op een zojuist gebeurde aanrijding op de Deldenerstraat in Hengelo. Op het wegdek lag een bromfietser naast zijn bromfiets. Een agent stapte uit en sprak de bromfietser, een 21-jarige Hengeloër, aan. Er waren op dat moment meerdere omstanders. Een van de omstanders riep naar de agent, dat de veroorzaker van het ongeval ertussenuit wilde knijpen en wees in de richting van de Heemafstraat, waar een jongeman naast een auto stond.

Vervolgens ging deze jongeman er rennend vandoor. De politie zette de achtervolging in en kon de man, een 19-jarige Enschedeër uiteindelijk op de Hampshire aanhouden. De 19-jarige bleek niet in het bezit van een rijbewijs en werd daarop opgesloten. Tevens bleek dat de auto niet was verzekerd en geen geldige APK was afgegeven.

Toedracht aanrijding:
De 19-jarige reed over de Deldenerstraat in de richting Bornsestraat en sloeg bij de Heemafstraat rechts af. Hierbij verleende hij de hem tegemoetkomende 21-jarige bromfietser geen voorrang, waardoor een aanrijding ontstond. De bromfietser kwam er met enkele schaafwonden nog redelijk van af. (06-127190)

Aangehouden wegens poging tot doodslag

Hengelo

Bij de politie werd op woensdag 4 oktober omstreeks 21.10 uur gemeld dat er een aantal personenauto's waren aangereden op de Jan van der Nootstraat in Enschede. De dader was daarna in zijn auto doorgereden. Op weg naar deze melding werd gemeld dat er op de Zwavertsweg een auto over de kop was gegaan en dat het goed mogelijk was, dat het hier om de doorgereden auto zou gaan.

Op de Zwafertsweg trof de politie een zwaar beschadigde auto aan, met daarbij een 22-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Hengelo. De 26-jarige vrouw verklaarde dat een 30-jarige Hengeloër, een ex van haar, de veroorzaker was van deze schade. Zij was in de Anna Bijnstraat bij de 22-jarige in de auto gestapt en vanaf dat moment door de 30-jarige gevolgd. Daarbij had de 30-jarige meerdere keren geprobeerd het tweetal in hun auto klem te rijden en hen schreeuwend met de dood bedreigd. Op de hoek van de Jan van der Nootstraat/Wellekenstraat was de 30-jarige met zijn auto tegen de achterkant van de auto van het tweetal gereden. Daardoor was de 22-jarige tegen een geparkeerde auto aangereden.

De 26-jarige vrouw en de 22-jarige man zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht en konden na behandeling naar huis. De politie ging daarna op zoek naar de 30-jarige en hield hem in de woning van familieleden in Enschede aan wegens poging tot doodslag dan wel zware mishandeling. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in. Een nader onderzoek wordt ingesteld. (06-127188)

Jan Camphuis en Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --