Ingezonden persbericht


Chris van der Drift maakt kennis met de krachtige GP2 bolide

Le Mans / Paul Ricard - Afgelopen dinsdag kroop Chris van der Drift achter het stuur van een GP2 bolide op Circuit Paul Ricard in Frankrijk. Voor de jongeman uit Zevenhuizen was dit de krachtigste auto waar hij tot nu toe in gereden heeft. De Formule Renault 2.0 piloot maakte al eerder kennis met de A1 Grand Prix bolide van Team Nieuw-Zeeland en kreeg nu zijn kans om kennis te maken met de GP2 auto van Trident Racing. Voorafgaande aan deze ervaring kwam Van der Drift in actie met zijn Formule Renault 2.0 bolide tijdens het voorlaatste Eurocup weekend die verreden werd op Le Mans.

EUROCUP FORMULE RENAULT 2.0, LE MANS
De vrije trainingen op donderdag en vrijdag verliepen voorspoedig. Met zeer snelle tijden verpulverde Van der Drift zijn naaste concurrenten die niet verder kwamen dan een plaats buiten de toptien. De kwalificatie van zaterdag verliep iets anders dan verwacht, maar alsnog boekte de JD Motorsport piloot een derde en vijfde startplaats. De twee belangrijkste concurrenten hadden grote moeite om een snelle tijd neer te zetten. De Spanjaard Dani Clos moest de races aanvangen van plaats veertien en zestien, terwijl de Portugees Felipe Albuquerque niet verder kwam dan een achttiende en negentiende startplaats. Dit was een goed vooruitzicht voor Van der Drift, die zijn leiding in de Eurocup wilde vergroten.

Echter sloeg de pechduivel toe. Tijdens de eerste race werd Chris van der Drift door een piloot die een gastrace reed, aan de linker achterkant van zijn auto geraakt. Hierdoor gingen waardevolle punten voor het kampioenschap verloren. Nog voordat de tweede race begonnen was, daalde regen neer op het circuit. Nadat de set-up van de auto was veranderd aan de situatie en regen banden waren gemonteerd, ging de race van start. Vanaf een vijfde start positie klom Van der Drift snel naar voren en streed even om de tweede plaats in de race. Maar na de eerste bocht merkte Chris op dat hij en zijn auto in serieuze problemen verkeerden. Te wijten aan te weinig snelheid, kon de pechvogel slechts drie punten aan zijn totaal toevoegen.

Chris van der Drift: "Ik kon dit weekend met de titel er vandoor gaan, maar het mocht niet zo zijn. Donderdag en vrijdag verliepen geweldig en ik eindigde met een nieuw baan record. Maar tijdens de races had ik veel pech en zag ik kostbare punten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het zal spannend worden tijdens het laatste Eurocup weekend in Barcelona eind deze maand. Maar ik heb vertrouwen in onze snelheid, zodat we de titel kunnen pakken."

GP2 TEST, PAUL RICARD
Nog maar net bijgekomen van het avontuur in Le Mans, arriveerde Chris van der Drift op Paul Ricard om met een krachtige GP2 bolide over het circuit te scheuren. De GP2 series is dé autosport klasse onder de Formule 1. Dit jaar streden Lewis Hamilton en Nelson Piquet junior om de titel. Voor Chris stond de bolide van Trident Racing tot zijn beschikking, het team waarbij Andreas Zuber en Gianmaria Bruni dit jaar twee pole positions en drie overwinningen behaalden.

De dag begon met het rijden op regenbanden, maar al snel werden deze omgewisseld voor slicks. Na opnieuw een aantal ronden te hebben afgelegd, werd besloten om de gereden ronden te evalueren. Daarna maakte Van der Drift nader kennis met de GP2 bolide van Trident Racing en reed zoveel ronden als maar kon. Tijdens de lunchpauze barstte het regengeweld los, waardoor Chris een uur wachtte tot de baan weer droger werd. Opnieuw met regenbanden reed de inwoner uit Zevenhuizen de baan op. In natte condities klokte Van der Drift de tweede tijd achter Brits Formule 3 piloot Bruno Senna. Eenmaal op een droge baan werd een oude set slicks onder de auto gezet. Na verschillende aanpassingen aan de auto, zag men steeds meer verbeteringen. Aan het einde van de middag gebruikte Van der Drift de tweede en tevens laatste set nieuwe slicks en boekte opnieuw veel vooruitgang.

Chris van der Drift: "Wat een geweldige ervaring! Eindelijk kreeg ik de kans om achter het stuur te kruipen van een GP2 bolide. Met dat kleine beetje ervaring dat ik heb, was ik benieuwd hoe deze dag zou verlopen. Ik was onder de indruk van de kracht van het remmen, de hoeveelheid downforce en tevens was dit een nieuw circuit voor mij. Uiteindelijk ging het niet slecht en ik kijk uit naar de volgende keer. Ik zou graag het team van Trident Racing en mijn manager bedanken voor deze kans."

Nadat Chris van der Drift het Northern European Championship of Formula Renault 2.0 als 'runner-up' en beste 'rookie' afsloot, de 550 pk sterke A1 Grand Prix bolide van Nieuw-Zeeland mocht testen en nu ook de GP2 bolide van Trident Racing, kijkt Van der Drift uit naar de seizoensfinale van de Eurocup Formule Renault 2.0 die van 27 tot en met 29 oktober wordt gehouden in Barcelona. Tijdens dit laatste evenement van het seizoen zal Van der Drift er alles aan doen om de leiding in de Eurocup te behouden en deze om te zetten in de felbegeerde titel.

Uitslag Race 1, Eurocup Formule Renault 2.0 te Le Mans (Frankrijk):
01 Bertrand Baguette (BEL), Epsilon Euskadi, 15 ronden in 27:36.105
02 Kasper Andersen (DEN), JD Motorsport, +04.646 DNF Chris van der Drift (NZL), JD Motorsport

Uitslag Race 2, Eurocup Formule Renault 2.0 te Le Mans (Frankrijk):
01 Carlo van Dam (NED), SG Formula, 13 ronden in 27:58.979
02 Yann Clairay (FRA), SG Formula, +0.859
13 Chris van der Drift (NZL), JD Motorsport, +14.336

Uitslagen testsessies GP2 series te Paul Ricard (Frankrijk): Ochtend: Chris van der Drift, Trident Racing, 1:18.070 (40 ronden) Middag: Chris van der Drift, Trident Racing, 1:16.653 (32 ronden)

Chris wordt dit jaar ondersteund door:
Racing Pool
Valvoline
National Meats Ltd
BMW Ekris
Sparco

--


Ingezonden persbericht